Recept Zapékané housky
Mamut Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Pomazánka: nastrouháme sýr a smícháme ho s vejci a kořením. Konzistenci musíme získat takovou, aby se pomazánka dala natřít, a přitom aby se neroztékala, čili spíš tužší. Pečivo překrojíme na půlky. Každou půlku natřeme máslem a položíme na ni plátek šunky. Potřeme pomazánkou tak, aby šunku nebylo vidět. Položíme na plech a zapékáme v troubě asi 12 minut při 220°C, až je pečivo křupavé a pomazánka začíná hnědnout. Upečené posypeme pažitkou nebo cibulkou. Je to lehká večeře nebo pohoštění, které lze různě obměňovat. (Podle mých zkušeností je třeba počítat s třemi – čtyřmi polovinami housky či rohlíku na průměrného strávníka.) Šunku či jiné maso můžeme také umlít a dát rovnou do pomazánky. Také můžeme před zapékáním navrch položit ještě plátky dobře prorostlé slaniny. Koření lze také obměňovat podle vlastní chuti. Přebytky samotné pomazánky nebo taky hotových housek se dají zamrazit. Tímto způsobem se dají zužitkovat různé zbytky z lednice.
Recept je z kategorií: Topinky
- 18.02.04 vloženo
- 8687x zobrazeno
Ingredience
- Housky (nebo bagetky, rohlíky a pod.)
- máslo
- šunka (nebo libovolné uzené)
- Na pomazánku:
- vejce
- tvrdý sýr (stačí obyčejná cihla)
- koření (sůl, pepř, karí, vegeta, paprika, hořčice nebo česnek…)
- pažitka nebo mladá cibulka či pórek.
Doporučená příloha
kyselé okurky, tatarka, kečup…
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zapékané housky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zapékané housky