Recept Zapékané fazolové lusky*

Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapékané fazolové lusky*

Postup

1. Do zapékací misky rozložíme asi polovinu na kolečka nakrájeného salámu nebo anglické slaniny. Ze sterilovaných fazolových lusků slijeme nálev a necháme je dobře okapat. Potom okapané lusky položíme do misky na salám či slaninu, překryjeme druhou polovinou uzeniny a na ni poskládáme plátky tvrdého sýra. Nakonec vše zalijeme nízkotučnou smetanou. 2. Zapékací misku vložíme do trouby a zapékáme při 190°C po dobu přibližně 30 minut. Hotový pokrm rozdělíme na čtyři talíře. Před servírováním můžeme každou porci ozdobit několika snítkami zelené petrželky.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 03.11.04 vloženo
  • 14689x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g točeného salámu nebo anglické slaniny
  • 200 g plátkového eidamu
  • 2 plechovky sterilovaných fazolových lusků
  • 250 ml nízkotučné smetany
  • petrželka na ozdobení;

Doporučená příloha

  • vařené nebo opečené brambory; na plátky nakrájený čerstvý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané fazolové lusky*

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz