Recept Zapékané fazolové lusky*

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapékané fazolové lusky*

Postup

1. Do zapékací misky rozložíme asi polovinu na kolečka nakrájeného salámu nebo anglické slaniny. Ze sterilovaných fazolových lusků slijeme nálev a necháme je dobře okapat. Potom okapané lusky položíme do misky na salám či slaninu, překryjeme druhou polovinou uzeniny a na ni poskládáme plátky tvrdého sýra. Nakonec vše zalijeme nízkotučnou smetanou. 2. Zapékací misku vložíme do trouby a zapékáme při 190°C po dobu přibližně 30 minut. Hotový pokrm rozdělíme na čtyři talíře. Před servírováním můžeme každou porci ozdobit několika snítkami zelené petrželky.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 03.11.04 vloženo
  • 12783x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g točeného salámu nebo anglické slaniny
  • 200 g plátkového eidamu
  • 2 plechovky sterilovaných fazolových lusků
  • 250 ml nízkotučné smetany
  • petrželka na ozdobení;

Doporučená příloha

  • vařené nebo opečené brambory; na plátky nakrájený čerstvý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané fazolové lusky*

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Reveňový koláč Reveňový koláč
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz