Recept Zapékané brambory se zeleninou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapékané brambory se zeleninou

Postup

1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Lusky krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Rajčata očistíme, omyjeme a nakrajíme na plátky. Šalotku oloupeme, nakrájíme na kolečka a zesklovatíme na rozehřátém oleji. 2. Zapékací formu vymastíme a vyložíme polovi­nou rajčatových plátků. Na ně rozložíme brambo­ry, poté vrstvu fazolových lusků, šalotku a zbylá rajčata. Osolíme, opepříme a okořeníme saturej­kou. Troubu předehřejeme na 175 °C. 3. Umícháme rozdrobený čerstvý sýr a goudu. Sýrovým krémem pokryjeme rajčata. Vše může­me ještě poklást několika olivami. Zapékáme asi 25 min. Podáváme zdobené sekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 01.02.02 vloženo
  • 7142x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g brambor
  • 300 g mražených fazolových lusků
  • 5 rajčat
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce oleje
  • 100 g čerstvého sýra
  • 50 g strouhané goudy
  • 1 lžíce másla na vymazání formy
  • sůl
  • pepř
  • saturejka
  • trocha petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané brambory se zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz