Recept Zapékané brambory s uzeným masem a zelím
pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme zelí, kmín, podlijeme malou naběračkou teplé vody a dusíme téměř doměkka (pokud je dobré kysané zelí, ne moc kyselé, a je celkově drobnější, lze ho použít syrové, čímž se nám celá příprava časově dost zkrátí - zhruba 30-40 minut. Podle chuti můžeme i přisolit. Zapékací misku řádně vymažeme tukem. Na dno misky vložíme na plátky nakrájené brambory, na ně rozprostřeme polovinu zelí, poklademe na kostičky nakrájeným masem, opět dáme brambory a navrch zbývající zelí. Zalijeme dobře rozkvedlanou zakysanou smetanou a pečeme v rozehřáté troubě 15-20 minut. Brambory a zelí je dobré si připravit již den předem, jídlo je potom rychle hotové. Přílohu již nepotřebujeme, kdo může, zapíjí pivem.
Recept je z kategorií: Uzené maso
- 12.01.05 vloženo
- 20799x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 300 g kysaného zelí
- 2 lžíce oleje
- 1 středně velká cibule
- 1-2 špetky drceného kmínu
- 5-6 středně velkých vařených oloupaných bramborů
- 350 g vařeného uzeného masa (i uzeného bůčku)
- tuk na vymazání zapékací misky (kdo může, nejlépe sádlo)
- zhruba 2 dl zakysané smetany.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zapékané brambory s uzeným masem a zelím
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zapékané brambory s uzeným masem a zelím
Vyzkouším. Už je v oblíbených.