Recept Zapékané brambory s květákem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Zeleninu očistíme a omyjeme. Květák rozebereme na růžičky, brambory nakrájíme na plátky. Obě přísady předvaříme v osolené vodě 5 min., vyjmeme je a dáme okapat. 2. Cibuli nadrobno nasekáme a zpěníme na jedné lžíci másla. Poprášíme ji moukou a za stálého míchání přilijeme smetanu a zeleninový vývar. Omáčku vaříme do zahoustnutí. Petrželku najemno nasekáme a přimícháme do omáčky. Osolíme, opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. 3. Po vrstvách skládáme do vymaštěné mísy brambory a květák. Zalijeme omáčkou a navrch rozdělíme nakrájenou šunku. Posypeme sýrem a přidáme máslo ve vločkách. Zapékáme 30 min.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 11455x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g květáku
  • 500 g brambor
  • sůl
  • 1 cibule
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany
  • 250 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 1 svazek petrželky
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • tuk na vymaštění zapékací mísy
  • 200 g dušené šunky
  • 100 g strouhané goudy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané brambory s květákem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz