Recept Zapékaná treska

Pepino Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Naporcovanou tresku osolíme, opepříme a omoučíme. Na rozehřátém oleji opečeme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Cibuli nakrájíme na plátky a na oleji osmažíme dozlatova. Dále nakrájíme žampiony na plátky a vložíme na opečené porce tresky. Posypeme osmaženou cibulkou a navrch naklademe uvařenou, osolenou rýží, kterou dochutíme kurkumou, jemně nasekanou petrželkou, vínem, worcestrem a zalijeme vývarem. Nakonec pokryjeme na kolečka nakrájenými vejci a zapečeme v předem vyhřáté troubě.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 31.12.01 vloženo
  • 8106x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g vykostěné tresky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 4 cibule
  • 2 misky vařené rýže
  • 4 žampióny
  • 3 vejce natvrdo
  • 1 lžička worcestru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • lžička kurkumy
  • petrželka
  • 1 dl bílého vína
  • 1 dl vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky.

Doporučená příloha

  • Podáváme s kečupem a míchaným zeleninovým salátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékaná treska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz