Recept Zapékaná játra s rýží
B.M. Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Vývar povaříme s paprikou a rýži v něm necháme asi 20 minut bobtnat. Odblaněná, omytá a osušená játra nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na plátky. Na omastku v pánvi osmahneme cibuli dozlatova a přidáme játra. Asi minutu opékáme. Vymastíme máslem velkou formu(nebo 4 malé), vrstvíme(scezenou) rýži, játra a rajčata. Každou vrstvu osolíme a popepříme. Přelijeme smetanou a posypeme kousky másla a strouhaným sýrem. Zapékáme asi 20 minut při 180 st.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 17.11.04 vloženo
- 3827x zobrazeno
Čas přípravy
- 50 min.
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- ½ litru vývaru
- 1 lžička sladké papriky
- 200 g dlouhozrnné rýže
- 250 g vepřových jater
- 3 cibule
- 500 g rajčat
- 1 lžička másla na vymazání formy
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce omastku na smažení
- 200 ml smetany+2 lžíce vývaru
- 3 lžíce posekaného másla(ztuhlé máslo rozkrájet na malé kostičky)
- 3 lžíce strouhaného ementálu.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zapékaná játra s rýží
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zapékaná játra s rýží
262 příspěvků 25.1.09 03:43
mám dotaz, jak dlouho vařit vývar s parikou ( jen nechat přejít varem?). A bobtnat rýži, to jako dát do vývaru, ale nevařit? Předpokladám, že se dodělá během zapýkání…