Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pórek nakrájíme na špalíky velikosti (respektive šířky) zvolené zapékací misky a spaříme ve vroucí osolené vodě. Formu lehce vytřeme máslem, nalijeme do ní smetanu, osolíme a přidáme pórek. Zasypeme nadrobno nasekaným česnekem. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby, vyhřáté na 160°C na 20 minut. Poté poklademe tenkými plátky hermelínu, zvýšíme teplotu a pečeme odkryté do rozpuštění sýru.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
dušená rýže nebo vařené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zapečený pórek s hermelínem
Marmeládo, chápu tvou maminku, ani mně se ještě nikdy nepodařilo vypěstovat jinou velikost než XS u čehokoliv, nejen u porku.
Ale tenhle recept se snese i s velikostí XXL, jenom ty špalíky dělám kratší, on se tepelně zpracovaný porek mizerně krájí. Jo a hermelín - co nejuleželejší. Sice pak moc nevoní trouba, ale ta chuť!
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Máš pravdu. K večeři jsem si to dala s opečeným celozrnným toustem. Bylo to zase něco jiného, ale něco jiného dobrého.
311 příspěvků 25.1.09 03:43
ahojek kuchařky, minipórek jsem koupila v MAKRU v Brně, a ten recept je super, jinak jsem k tomu opekla na sucho opravdický žitný chleba z Běloruska, to chutnalo to … všem
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Minipórek znám - to je ten, co se vždycky podaří vypěstovat mé mamince
. Znáte to - na velikosti nezáleží!
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak to jsem ráda, že se tenhle trochu pozapomenutý recept ujal, také ho mám ráda. Zvlášť když mi tchýně přiveze přebytky ze zahrádky. Marmí, jdu ještě rychle zkouknout Tvůj blogísek…:-))
Rama cremefine používám běžně a moc ráda. Mini pórek také neznám, a to mi tchýně (pracuje ve velkoobchodu) vozí zásoby ovoce-zeleninového sortimentu, které často nestíháme konzumovat…:-) Musím se poohlédnout..
Butu, já jsem to s Ramou Cremefine na vaření dělala ( protože smetanu jsem doma neměla) a není žádný problém. Protože mi nevyhovuje Hermelín tepelně upravený, dala jsem místo něj strouhaný čedar a bylo to taky moc dobré.
Co je to minipórek a kde to kupuješ? Buď jsem slepá nebo chodím nakupovat na jiná místa, ale to jsem nikdy neviděla - zelené minichřesty a minicuketky ano, ale pórek ne.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Já myslím, že obě tebou navržené ingredience receptu nic neuberou. Stejně tak i toast jako příloha. Já tedy přikládala brambory s pažitkou a bylo to super!
311 příspěvků 25.1.09 03:43
tento recept mě zaujal, můžu použít takový ten mini pórek a RAma cremefine, z čistě zdravotních důvodů - cholesterol manžela??, a celkem by se mně k tomu líbil na sucho v toastáku opečený žitný chlebík
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušela jsem. Nedržela jsem se striktně receptu, jen jsem to uvařila v „bonině duchu“. Nezklamala jsem se, bylo to výborné! Foto a recept jsem dala do blogu. Jdu pátrat do tvých receptů, co tam zas dobrého najdu.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Marmí, děkuju!!
Jdu všednodenně opéct pangase po mlynářsku a scedit brambory. Ještě týden budeme obědvat doma..
Papa a nech si chutnat. B.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Inspirována diskusí o všednodenních jídlech jsem hledala recept na zapečený pórek. Zase jsi, Bono, nezklamala! Vyzkouším a to brzy. Miluji tvoje recepty!