Recept Zapečený květák

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě, rozebereme na růžičky a naskládáme je do kouskem másla vymazané zapékací misky. Z másla, mouky, mléka připravíme bešamel, do kterého přidáme sůl, na kostičky nakrájená vejce, salám a nasekanou petrželku. Květák bešamelem zalijeme, povrch pokapeme zbytkem másla, přiklopíme a asi 30 minut zapékáme.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 19941x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1 květák
  • 2 vejce natvrdo
  • 200g měkkého salámu
  • 50 g másla
  • sůl
  • zelená petrželka
  • špetka muškátového oříšku
  • *na bešamel:*
  • 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l mléka, sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečený květák

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz