Recept Zapečený květák s rajčatovou omáčkou

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečený květák s rajčatovou omáčkou

Postup

1. Květák očistíme, omyjeme a rozebereme na rů­žice. Vložíme je na pařák a přikryté vaříme v páře asi 5 min. Zapékací formu vymažeme 1/2 lžíce másla a narovnáme do ní růžice květáku. Troubu předehřejeme na 200 °C. 2. Toastový chléb nadrobno rozdrobíme a promí­cháme s parmazánem a citronovou kůrou. Směsi květák posypeme a poklademe ho vločkami másla z 1 lžíce. Zapékáme v troubě asi 12 min. 3. Na omáčku spaříme a oloupeme rajčata, najem­no je rozmixujeme a protřeme sítem. Svaříme je na hustou omáčku (asi 10 min.). Okořeníme tymiánem, osolíme a opepříme. Vmícháme 1/2 lžíce másla a kopr. Omáčku podáváme s květákem. Tip: Příprava se urychlí, použijeme-li místo chleba strouhanku.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 23.08.02 vloženo
  • 15159x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 220 kcal, 11 g bílkovin, 12 g tuků, 17 g sacharidů
  • 1 květák (asi 750 g)
  • 2 lžíce másla
  • 1 plátek toast chleba
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • strouh. kůra z 1 chem. neošetř. citro­nu
  • 400 g rajčat
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1 lžička kop­ru
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Cuso 16.05.12 13:37

Inšpiroval som sa týmto receptom. Miesto parmezánu som dal goudu a rajčatovú omáčku som vynechal. Tá strúhankovo, syrovo, citrónová zmes je fantastická.

Diskuse k receptu Zapečený květák s rajčatovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Ala_V
100 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zapečený květák s rajčatovou omáčkou

Snažila jsem se respektovat recept, ale na náš vkus bylo 5-7 minut v páře pro květák málo. Květák byl i po zapečení syrový, a to jsem ho v troubě nechala o kus déle. Jinak chuť sýru s citronovou kůrou a rajčatové omáčky byla výborná. Na druhý den jsem zbytek květáku nechala ještě jednou projít párou a zapekla s mírně uvařenými plátky brambor, cibulou, zbytkem rajčatové omáčky, smetanou a mozzarelou. Původní chuť bylo stále znát a i doma to mělo úspěch.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz