Recept Zapečený květák s rajčatovou omáčkou

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapečený květák s rajčatovou omáčkou

Postup

1. Květák očistíme, omyjeme a rozebereme na rů­žice. Vložíme je na pařák a přikryté vaříme v páře asi 5 min. Zapékací formu vymažeme 1/2 lžíce másla a narovnáme do ní růžice květáku. Troubu předehřejeme na 200 °C. 2. Toastový chléb nadrobno rozdrobíme a promí­cháme s parmazánem a citronovou kůrou. Směsi květák posypeme a poklademe ho vločkami másla z 1 lžíce. Zapékáme v troubě asi 12 min. 3. Na omáčku spaříme a oloupeme rajčata, najem­no je rozmixujeme a protřeme sítem. Svaříme je na hustou omáčku (asi 10 min.). Okořeníme tymiánem, osolíme a opepříme. Vmícháme 1/2 lžíce másla a kopr. Omáčku podáváme s květákem. Tip: Příprava se urychlí, použijeme-li místo chleba strouhanku.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 23.08.02 vloženo
  • 16288x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 220 kcal, 11 g bílkovin, 12 g tuků, 17 g sacharidů
  • 1 květák (asi 750 g)
  • 2 lžíce másla
  • 1 plátek toast chleba
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • strouh. kůra z 1 chem. neošetř. citro­nu
  • 400 g rajčat
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1 lžička kop­ru
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Cuso 16.5.12 13:37

Inšpiroval som sa týmto receptom. Miesto parmezánu som dal goudu a rajčatovú omáčku som vynechal. Tá strúhankovo, syrovo, citrónová zmes je fantastická.

Diskuse k receptu Zapečený květák s rajčatovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapečený květák s rajčatovou omáčkou

Ala_V
105 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zapečený květák s rajčatovou omáčkou

Snažila jsem se respektovat recept, ale na náš vkus bylo 5-7 minut v páře pro květák málo. Květák byl i po zapečení syrový, a to jsem ho v troubě nechala o kus déle. Jinak chuť sýru s citronovou kůrou a rajčatové omáčky byla výborná. Na druhý den jsem zbytek květáku nechala ještě jednou projít párou a zapekla s mírně uvařenými plátky brambor, cibulou, zbytkem rajčatové omáčky, smetanou a mozzarelou. Původní chuť bylo stále znát a i doma to mělo úspěch.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz