Recept Zapečený květák s nivou*
Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Omytý květák uvařte do poloměkka a pak jej rozeberte na růžičky. Zapékací formu vytřete tukem a vysypte strouhankou. Potom rozprostřete připravený květák. Žloutky rozmíchejte s kysanou smetanou, přidejte nastrouhanou nivu, hrubou mouku, sůl, pepř a petrželku. Nakonec vmíchejte sníh z bílků. Těstíčkem zalijte připravený květák, vložte do vyhřáté trouby a zvolna upečte při 170 °C dozlatova. Před dopečením posypte povrch strouhaným eidamem.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
- 11.06.05 vloženo
- 25689x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 větší květák
- 3 vejce
- 100 ml zakysané smetany
- 100 g nivy
- 2 PL hrubé mouky
- sůl
- pepř
- petrželka
- strouhaný eidam na posypání
- tuk na vymazání
- strouhanka na vysypání zapékací formy;
Doporučená příloha
zeleninový salát
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku11.11.18 12:29
Uvarený karfiol mal 800 g.
Namiesto 1 dl zakysanej smotany som dala 2 dl šľahačkovej smotany 38 %.
Množstvá ostatných surovín presne podľa receptu.
Nepoužila som Nivu, ale iný syr s modrou plesňou.
Takto pripravený karfiol chutí výborne.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi28.7.17 15:21
Vynechala jsem jen ten závěrečný posyp eidamem - přišlo mi to
zbytečné
Květák jsem nepředvářela, změkl dostatečně během pečení sám -
větší růžičky květáku jsem rozkrájela tak, aby byly stejnoměrné
s těmi malými.
Díky nivě nebyla potřeba dosolovat…
Porci jsem upravila pro dvě osoby.
Bylo to výborné
Diskuse k receptu Zapečený květák s nivou*
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zapečený květák s nivou*
Vynechala jsem jen ten závěrečný posyp eidamem - přišlo mi to zbytečné

Květák jsem nepředvářela, změkl dostatečně během pečení sám - větší růžičky květáku jsem rozkrájela tak, aby byly stejnoměrné s těmi malými.
Díky nivě nebyla potřeba dosolovat…
Porci jsem upravila pro dvě osoby.
Bylo to výborné a poměrně i rychlé
Děkuji za recept, moc jsme si včera pochutnali.