Recept Zapečený květák s nivou*

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečený květák s nivou*

Postup

Omytý květák uvařte do poloměkka a pak jej rozeberte na růžičky. Zapékací formu vytřete tukem a vysypte strouhankou. Potom rozprostřete připravený květák. Žloutky rozmíchejte s kysanou smetanou, přidejte nastrouhanou nivu, hrubou mouku, sůl, pepř a petrželku. Nakonec vmíchejte sníh z bílků. Těstíčkem zalijte připravený květák, vložte do vyhřáté trouby a zvolna upečte při 170 °C dozlatova. Před dopečením posypte povrch strouhaným eidamem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 11.06.05 vloženo
  • 18885x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 větší květák
  • 3 vejce
  • 100 ml zakysané smetany
  • 100 g nivy
  • 2 PL hrubé mouky
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • strouhaný eidam na posypání
  • tuk na vymazání
  • strouhanka na vysypání zapékací formy;

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 11.11.18 12:29

Uvarený karfiol mal 800 g.
Namiesto 1 dl zakysanej smotany som dala 2 dl šľahačkovej smotany 38 %. Množstvá ostatných surovín presne podľa receptu.
Nepoužila som Nivu, ale iný syr s modrou plesňou.

Takto pripravený karfiol chutí výborne.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.07.17 15:21

Vynechala jsem jen ten závěrečný posyp eidamem - přišlo mi to zbytečné ;)
Květák jsem nepředvářela, změkl dostatečně během pečení sám - větší růžičky květáku jsem rozkrájela tak, aby byly stejnoměrné s těmi malými.
Díky nivě nebyla potřeba dosolovat…
Porci jsem upravila pro dvě osoby.
Bylo to výborné :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Zapečený květák s nivou*

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapečený květák s nivou*

Zuzka1973
2335 příspěvků 28.07.17 15:23

Vynechala jsem jen ten závěrečný posyp eidamem - přišlo mi to zbytečné ;)
Květák jsem nepředvářela, změkl dostatečně během pečení sám - větší růžičky květáku jsem rozkrájela tak, aby byly stejnoměrné s těmi malými.
Díky nivě nebyla potřeba dosolovat…
Porci jsem upravila pro dvě osoby.
Bylo to výborné a poměrně i rychlé :)

Ala_V
100 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zapečený květák s nivou*

Děkuji za recept, moc jsme si včera pochutnali.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz