Recept Zapečený květák s nivou*

(Hodnoceno 2x) Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapečený květák s nivou*

Postup

Omytý květák uvařte do poloměkka a pak jej rozeberte na růžičky. Zapékací formu vytřete tukem a vysypte strouhankou. Potom rozprostřete připravený květák. Žloutky rozmíchejte s kysanou smetanou, přidejte nastrouhanou nivu, hrubou mouku, sůl, pepř a petrželku. Nakonec vmíchejte sníh z bílků. Těstíčkem zalijte připravený květák, vložte do vyhřáté trouby a zvolna upečte při 170 °C dozlatova. Před dopečením posypte povrch strouhaným eidamem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 11.06.05 vloženo
  • 22717x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 větší květák
  • 3 vejce
  • 100 ml zakysané smetany
  • 100 g nivy
  • 2 PL hrubé mouky
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • strouhaný eidam na posypání
  • tuk na vymazání
  • strouhanka na vysypání zapékací formy;

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 11.11.18 12:29

Uvarený karfiol mal 800 g.
Namiesto 1 dl zakysanej smotany som dala 2 dl šľahačkovej smotany 38 %. Množstvá ostatných surovín presne podľa receptu.
Nepoužila som Nivu, ale iný syr s modrou plesňou.

Takto pripravený karfiol chutí výborne.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.7.17 15:21

Vynechala jsem jen ten závěrečný posyp eidamem - přišlo mi to zbytečné ;)
Květák jsem nepředvářela, změkl dostatečně během pečení sám - větší růžičky květáku jsem rozkrájela tak, aby byly stejnoměrné s těmi malými.
Díky nivě nebyla potřeba dosolovat…
Porci jsem upravila pro dvě osoby.
Bylo to výborné :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Zapečený květák s nivou*

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapečený květák s nivou*

Zuzka1973
2374 příspěvků 28.7.17 15:23

Vynechala jsem jen ten závěrečný posyp eidamem - přišlo mi to zbytečné ;)
Květák jsem nepředvářela, změkl dostatečně během pečení sám - větší růžičky květáku jsem rozkrájela tak, aby byly stejnoměrné s těmi malými.
Díky nivě nebyla potřeba dosolovat…
Porci jsem upravila pro dvě osoby.
Bylo to výborné a poměrně i rychlé :)

Ala_V
112 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zapečený květák s nivou*

Děkuji za recept, moc jsme si včera pochutnali.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz