Recept Zapečený fenykl s rajčaty

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapečený fenykl s rajčaty

Postup

1. Fenyklové bulvy zbavíme nečistot, překrojíme je a mírným varem asi 10 minut vaříme. Fenyklovou natí můžeme pokrm ozdobit. 2. Oloupaný česnek nasekáme najemno. Smetanový sýr smícháme s bylinkami, parmazánem, zakysanou smetanou, mlékem, hořčicí, česnekem a vejcem. Ochutíme solí a pepřem. 3. Troubu předehřejeme na 225 °C. Vymastíme for­mu. Fenykl nakrájíme na jemné proužky, omytá raj­čata na tenké plátky. Několik plátků rajčat a proužků fenyklu dáme stranou, zbylý fenykl a rajčata vložíme do formy a zalijeme sýrovým krémem. Navrch polo­žíme odloženou zeleninu. Zapékáme asi 10 minut a ihned podáváme.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 05.05.03 vloženo
  • 12332x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 470 kalorií, 26 g bílkovin, 27 g tuků, 27 g sacharidů
  • 4 bulvy fenyklu (asi 1,2 kg)
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g smetanového sýra
  • po 2 lžících nasekané pažitky, petržele a kopru
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 150 g zakysané smetany
  • 200 ml mléka
  • 2 lžíce středně ostré hořčice
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 4 rajčata

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečený fenykl s rajčaty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz