Recept Vepřové plátky na žampionech

aneb Zapečené vepřové plátky se žampiony

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

V lednici byla zima, oběšená myš a pár žampiónů a tak se rozjelo hledání a vymýšlení, co uvařit. Návštěva obchodu to vyřešila, pěkné plátky vepřové kýty a houby doma mi vnukly nápad…

Postup

Vepřové plátky naklepeme a rozdělíme na menší díly. Na rozpálené pánvi zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. V mém případě žampiony oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Dle návodu rozmícháme omáčku na zapékání se 150 ml vody a 200 ml smetany.
Do zapékací misky rozložíme maso, přidáme nakrájené houby a zalijeme směsí. Není třeba jakkoliv dochucovat.
Zapékáme do změknutí masa v předehřáté troubě.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.03.11 vloženo
  • 19841x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • cca 400 g vepřová kýta plátky
  • houby dle chuti
  • 200 ml smetana na šlehání (30%)
  • Vitana Hříbková omáčka na zapékání
  • 150 ml voda
  • olej

Doporučená příloha

  • těstoviny, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové plátky na žampionech

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.03.11 14:41

wydro, v tomto houbovém koření není kromě soli nic nepřístojného. A když s tou solí počítám, vyjde to zhruba nastejno. Vegeta se hemží buď glutamátem nebo hydrolyzátem a barvivy.
V tomto receptu by ale opravdu stačily pouze drcené sušené houby s trochou pepře.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.03.11 22:23

Já si houbové koření dělám sama. Dobře usušené houby rozmixuji na jemno, přidám sušený libeček…další byliny možné… a je to!
A je to super a bez soli!
Přidávám všude možně.

Příspěvek upraven 06.03.11 v 22:26

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.03.11 22:20

Ale Ivo, houby s vegetou? Jedno lepsi nez druhe ! :mrgreen: Rekla bych, ze i v tomhl pripade je mene, vice!

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.03.11 22:15

přitom by stačilo použít např. Houbové koření od fy. České houby a.s. Obsahuje ještě sušenou zeleninu, směs koření a soli cca 20%.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.03.11 18:12

Příšerné ! Tyhle pseudo omáčky znám z různých návštěv. Seděj na jazyku, je z nic citit skrob , jsou hnusne ! Takove krasne maso, houby . Proč nestačí zalít a posypat syrem ? Event jen zapect bez te silenosti od Vitany !?

Příspěvek upraven 06.03.11 v 18:12

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.03.11 15:44

Docela dobré jídlo…by to bylo… nebýt toho umělohmotného sajrajtu od Vitany.
Podobné náhražky a chemie nemají s labužničením nic společného… :-(

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz