Recept Vepřové plátky na žampionech

aneb Zapečené vepřové plátky se žampiony

Martin297 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

V lednici byla zima, oběšená myš a pár žampiónů a tak se rozjelo hledání a vymýšlení, co uvařit. Návštěva obchodu to vyřešila, pěkné plátky vepřové kýty a houby doma mi vnukly nápad...

Postup

Vepřové plátky naklepeme a rozdělíme na menší díly. Na rozpálené pánvi zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. V mém případě žampiony oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Dle návodu rozmícháme omáčku na zapékání se 150 ml vody a 200 ml smetany. Do zapékací misky rozložíme maso, přidáme nakrájené houby a zalijeme směsí. Není třeba jakkoliv dochucovat. Zapékáme do změknutí masa v předehřáté troubě.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 06.03.11 vloženo
  • 27001x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • cca 400 g vepřová kýta plátky
  • houby dle chuti
  • 200 ml smetana na šlehání (30%)
  • Vitana Hříbková omáčka na zapékání
  • 150 ml voda
  • olej

Doporučená příloha

  • těstoviny, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové plátky na žampionech

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapečené vepřové plátky se žampiony

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.3.11 14:41

wydro, v tomto houbovém koření není kromě soli nic nepřístojného. A když s tou solí počítám, vyjde to zhruba nastejno. Vegeta se hemží buď glutamátem nebo hydrolyzátem a barvivy.
V tomto receptu by ale opravdu stačily pouze drcené sušené houby s trochou pepře.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.3.11 22:23

Já si houbové koření dělám sama. Dobře usušené houby rozmixuji na jemno, přidám sušený libeček…další byliny možné… a je to!
A je to super a bez soli!
Přidávám všude možně.

Příspěvek upraven 06.03.11 v 22:26

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.3.11 22:20

Ale Ivo, houby s vegetou? Jedno lepsi nez druhe ! :mrgreen: Rekla bych, ze i v tomhl pripade je mene, vice!

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.3.11 22:15

přitom by stačilo použít např. Houbové koření od fy. České houby a.s. Obsahuje ještě sušenou zeleninu, směs koření a soli cca 20%.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.3.11 18:12

Příšerné ! Tyhle pseudo omáčky znám z různých návštěv. Seděj na jazyku, je z nic citit skrob , jsou hnusne ! Takove krasne maso, houby . Proč nestačí zalít a posypat syrem ? Event jen zapect bez te silenosti od Vitany !?

Příspěvek upraven 06.03.11 v 18:12

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.3.11 15:44

Docela dobré jídlo…by to bylo… nebýt toho umělohmotného sajrajtu od Vitany.
Podobné náhražky a chemie nemají s labužničením nic společného… :-(

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz