Recept Zapečené těstoviny s ementálem a filé

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapečené těstoviny s ementálem a filé

Postup

Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus a scedíme. Mezitím v kastrolku rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání zalijeme smetanou. Přidáme nastrouhaný ementál, uvedeme k varu a doplníme mlékem tak, abychom získali hustou smetanovo-sýrovou omáčku. Osolíme, lehce opepříme, vmícháme nasekanou petrželku a syrové filé, nakrájené na kostky cca 2x2 cm. Promícháme s uvařenými těstovinami, přendáme do zapékací mísy a zapékáme v troubě, rozehřáté na asi 220°C po dobu 25 minut.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 03.06.07 vloženo
  • 14418x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g drobnějších těstovin (mušličky, spirálky apod.)
  • 400 g rybího filé
  • 200 g ementálu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • mléko
  • 2 lžíce sekané čerstvé petrželky
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • chuť pokrmu nejlépe podtrhne variace natrhaných listových salátů, zakapaných octem a olivovým olejem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 25.3.13 21:40

Pripravené z polovičnej dávky. Na toto množstvo som do omáčky použila 3 dl mlieka

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Zapečené těstoviny s ementálem a filé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Cibulačka Cibulačka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz