Recept Zapečené šťouchané brambory

(Hodnoceno 1x) bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapečené šťouchané brambory

Postup

Brambory oloupeme, uvaříme doměkka a rozšťoucháme. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, nudličky slaniny a nasekaný česnek, přidáme špenát a necháme ho trochu změknout, osolíme a opepříme. (Pokud použijeme mražený špenát, necháme rozmrazit a vydusíme veškerou tekutinu.) Brambory promícháme se špenátem, posypeme cca 200 g strouhané gorgonzoly a opět promícháme. Směs vložíme do zapékací misky a dáme (zatím) na 10 minut do trouby, rozpálené na 200°C. Mezitím smícháme šlehačku se lžičkou solamylu a zbytkem nastrouhaného sýra, po deseti minutách nalijeme na směs a zapékáme cca 20 minut. Podáváme jako hlavní jídlo.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 20.05.07 vloženo
  • 14859x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 kg brambor
  • 200 g anglické slaniny
  • 300 g gorgonzoly nebo nivy
  • 500 g listového špenátu (může být i mražený)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce másla
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička solamylu
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • salátek z čerstvé zeleniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 4.4.14 16:38

Samá dobrota, ale výsledek nesplnil očekávání.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Zapečené šťouchané brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapečené šťouchané brambory

Eja
3884 příspěvků 5.4.14 12:32

@Jari No já právě myslím, že pokud zapékám brambory se sýrem a smetanou, tak ten Solamyl tam nic dobrého neudělá - jen to „zešlichtovatí“ místo aby se to trochu vsáklo do brambor :mrgreen:
A sýra je tam asi trochu moc, ubrala bych aspoň třetinu, na půl kila brambor mi přijde i moc slaniny. Ale máš pravdu, vypadá to dobře, zkusím s těmito změnami. Poreferuji jak to dopadlo. :mavam:

Jari
67 příspěvků 5.4.14 12:22

Eja, postupovala jsem podle receptu. Vzniklá hmota, která se dává k zapečení je šlichtovatá a když se zalije šlehačkou, předpokládám, že solamyl má fungovat jako zahušťovadlo :think: Jak jsem psala u uvaření, recept obsahuje ingredience, které jsou u nás velmi oblíbené, a tak jsem čekala bombu. Na pohled to nevypadalo zvlášť lákavě a měla jsem pocit, že jedna chuť přebíjí druhou. Snědli jsme to, nebylo to špatné. Boniny recepty jsou zárukou úspěchu a ráda je vařím. Tento ale vyhledávat nebudu.

Eja
3884 příspěvků 4.4.14 19:24
Solamyl?

Jari, co bylo špatně? Vůbec mi tam nesedí ten Solamyl, moc nechápu důvod… :think:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz