Recept Zapečené 'špaldoto

lesni_bytost Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Špaldové kroupy dáme vařit dle návodu (propláchneme, vložíme do studené slané vody s kapkou oleje, vaříme pod pokličkou bez míchání) na 20 min. Cibule nakrájíme na větší kostičky a necháme pomalu restovat v hluboké pánvi. Oloupeme žampiony a pokrájíme je na plátky. Spolu se špenátem přidáme k cibuli. Směs osolíme a necháme na pánvi dokud se nevydusí přebytečná voda z mraženého špenátu. Smetanu rozšleháme (ručně) s vejci a trochou soli. To už máme kroupy vařené - přecedíme je a smícháme s připravenou směsí a smetanou. Vše rozprostřeme do hlubokého plechu/pekáčku (množství je akorát na velikost 30x40 cm) a vložíme do vyhřáté trouby. (Pokud chceme nastrouháme si ještě sýr a posypeme jím povrch "špaldota".) Zapékáme asi 20 min. Dobrou chuť :-)

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 28.10.07 vloženo
  • 5001x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g "špaldové kernotto (velké kroupy)"
  • cca 250 g mraženého listového špenátu (lépe spíše kusy listů než celý)
  • 5 velkých žampionů
  • 2 velké cibule
  • 4 vejce
  • 200 - 250 ml smetany ke šlehání
  • (trocha sýra např. eidamu)
  • olej, sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečené 'špaldoto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz