Recept Zapečené 'špaldoto

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Špaldové kroupy dáme vařit dle návodu (propláchneme, vložíme do studené slané vody s kapkou oleje, vaříme pod pokličkou bez míchání) na 20 min.
Cibule nakrájíme na větší kostičky a necháme pomalu restovat v hluboké pánvi. Oloupeme žampiony a pokrájíme je na plátky. Spolu se špenátem přidáme k cibuli. Směs osolíme a necháme na pánvi dokud se nevydusí přebytečná voda z mraženého špenátu.
Smetanu rozšleháme (ručně) s vejci a trochou soli.

To už máme kroupy vařené - přecedíme je a smícháme s připravenou směsí a smetanou.
Vše rozprostřeme do hlubokého plechu/pekáčku (množství je akorát na velikost 30×40 cm) a vložíme do vyhřáté trouby.
(Pokud chceme nastrouháme si ještě sýr a posypeme jím povrch „špaldota“.)
Zapékáme asi 20 min.

Dobrou chuť :-)

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.10.07 vloženo
  • 4658x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g "špaldové kernotto (velké kroupy)"
  • cca 250 g mraženého listového špenátu (lépe spíše kusy listů než celý)
  • 5 velkých žampionů
  • 2 velké cibule
  • 4 vejce
  • 200 - 250 ml smetany ke šlehání
  • (trocha sýra např. eidamu)
  • olej, sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečené 'špaldoto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz