Recept Zapečené rybí filé

aneb Dobré zapečené rybí filé

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Žampiony necháme na sítu okapat a toustový chléb rozdrobíme, bylinky opereme, osušíme a jemně nasekáme. Smícháme s rozdrobeným chlebem, nastrouhaným sýrem a zamícháme s vejcem. Hrášek nasypeme do 100 ml vroucí vody a 2 minuty předvaříme a solamyl rozmícháme v kysané smetaně, osolíme, opepříme a vše přidáme k hrášku. K tomuto dáme nakrájené žampiony a směs dáme do ohnivzdorné formy na dno. Filé opláchneme, osušíme, zastříkáme citronovou šťávou a osolíme. Položíme do formy na zeleninu a na filé pak rozložíme směs se sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 225°C zhruba 25 minut- zapékáme. Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Filé

Nahlásit recept

  • 04.04.08 vloženo
  • 23156x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g filé z lososa, nebo jiné ryby
  • 1 konzerva (850 ml) žampionů, nebo čerstvé nakrájené na plátky
  • 2 plátky toustového chleba
  • 1 svazek kopru
  • 1 svazek petrželky
  • 50 g strouhaného sýra goudy, nebo jiného
  • 1 vejce
  • 1 balíček mraženého hrášku
  • 1 kelímek (150 ml) husté kyselé, nebo zakysané smetany
  • 1 KL solamylu
  • 2 PL citronové šťávy
  • 1/4 l mléka
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • bramborová kaše se strouhaným muškátovým oříškem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečené rybí filé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dobré zapečené rybí filé

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dobré zapečené rybí filé

Udělala jsem ho dnes k obědu (klukům teda ohřáté k večeři) a je opravdu dobré, moc dobré. Žampiony jsem použila čerstvé, nakrájené na plátky a do sýrové směsi vajíčka dvě. Hrášek ani kukuřici jsem nakonec nedala.
Sýrovou směs (použila jsem parmezán) jsem navrstvila přímo (adresně :-)) na porce ryby, kolem rozložila půlky nových brambor i se slupkou, protože jsem líná a pekla o něco déle. Ta bylinková krustička na filé je vy-ni-ka-jí-cí. Nakonec smetanová omáčka taky a brambory se v podstatě dusily v zakysané smetaně, takže byly také super. Díky za recept. B.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dobré zapečené rybí filé-anickav

Velmi přesně jsi to uhodla,ha,ha-nějak jsem tam na to mléko pozapomněla. Tak se nezlob, ale šlo by to docela i bez něj-důležitá je ta kysaná smetana. Přeji pěknou neděli!

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dobré zapečené rybí filé, Terrinka,

kam ide to mlieko? Asi do kyslej smotany?
Príjemný deň!
A.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dobré zapečené rybí filé-Terrinko,

děkuji za odpověď. To víš, u nás můžeme ryby na sto a jeden způsob, tak hledám inspiraci. Mám ráda i ty „vaše“ :-) krevety a moc, ale děti je zatím nechtějí, tudíž je zas tak často nedělám.
Také přeji krásný slunný víkend. Bona

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dobré zapečené rybí filé-Bono

Tak už tě trochu znám, přesně jsem věděla, že to bude recept pro tebe- nezklamala si! Víš já taky raději používám žampiony v čerstvém stavu a máš pravdu, ty z konzervy jsou slizké, bez chuti a zápachu. Kukuřičku tam dej určitě a té zakysané smetany se vůbec neboj, funguje úplně jako sladká, jen je v každém jídle daleko pikantnější- dává chuti šmrnc. Mám s ní zkušenosti bohaté, hodně ji používám a raději i když je fakt, že někde se nehodí, ale to je jen hrstka jídel. Tak ti přeji dobrou chuť a dobré zažití. Hezký víkend!

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dobré zapečené rybí filé-Terri,

to musí být opravdu dobré. Jen vynechám hrášek, protože ho nejíme a zkusím třeba kukuřici, tu máme rádi, co myslíš?
Možná - když bude čas - dám žampiony čerstvé…nebo koupím nakrájené plátky, ty z konzervy nemám moc ráda, připadají mi bez chutě (ale taky je semtam do něčeho lupnu).
Ještě otázka - nesrazí se ta zakysaná smetana? Nemám s ní totiž úplně nejlepší zkušenosti…
Děkuji za odpověď. Bona

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz