Recept Zapečené rybí filé

aneb Dobré zapečené rybí filé

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Žampiony necháme na sítu okapat a toustový chléb rozdrobíme, bylinky opereme, osušíme a jemně nasekáme. Smícháme s rozdrobeným chlebem, nastrouhaným sýrem a zamícháme s vejcem. Hrášek nasypeme do 100 ml vroucí vody a 2 minuty předvaříme a solamyl rozmícháme v kysané smetaně, osolíme, opepříme a vše přidáme k hrášku. K tomuto dáme nakrájené žampiony a směs dáme do ohnivzdorné formy na dno. Filé opláchneme, osušíme, zastříkáme citronovou šťávou a osolíme. Položíme do formy na zeleninu a na filé pak rozložíme směs se sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 225°C zhruba 25 minut- zapékáme. Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Filé

Nahlásit recept

  • 04.04.08 vloženo
  • 24491x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g filé z lososa, nebo jiné ryby
  • 1 konzerva (850 ml) žampionů, nebo čerstvé nakrájené na plátky
  • 2 plátky toustového chleba
  • 1 svazek kopru
  • 1 svazek petrželky
  • 50 g strouhaného sýra goudy, nebo jiného
  • 1 vejce
  • 1 balíček mraženého hrášku
  • 1 kelímek (150 ml) husté kyselé, nebo zakysané smetany
  • 1 KL solamylu
  • 2 PL citronové šťávy
  • 1/4 l mléka
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • bramborová kaše se strouhaným muškátovým oříškem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečené rybí filé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dobré zapečené rybí filé

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dobré zapečené rybí filé

Udělala jsem ho dnes k obědu (klukům teda ohřáté k večeři) a je opravdu dobré, moc dobré. Žampiony jsem použila čerstvé, nakrájené na plátky a do sýrové směsi vajíčka dvě. Hrášek ani kukuřici jsem nakonec nedala.
Sýrovou směs (použila jsem parmezán) jsem navrstvila přímo (adresně :-)) na porce ryby, kolem rozložila půlky nových brambor i se slupkou, protože jsem líná a pekla o něco déle. Ta bylinková krustička na filé je vy-ni-ka-jí-cí. Nakonec smetanová omáčka taky a brambory se v podstatě dusily v zakysané smetaně, takže byly také super. Díky za recept. B.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dobré zapečené rybí filé-anickav

Velmi přesně jsi to uhodla,ha,ha-nějak jsem tam na to mléko pozapomněla. Tak se nezlob, ale šlo by to docela i bez něj-důležitá je ta kysaná smetana. Přeji pěknou neděli!

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dobré zapečené rybí filé, Terrinka,

kam ide to mlieko? Asi do kyslej smotany?
Príjemný deň!
A.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dobré zapečené rybí filé-Terrinko,

děkuji za odpověď. To víš, u nás můžeme ryby na sto a jeden způsob, tak hledám inspiraci. Mám ráda i ty „vaše“ :-) krevety a moc, ale děti je zatím nechtějí, tudíž je zas tak často nedělám.
Také přeji krásný slunný víkend. Bona

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dobré zapečené rybí filé-Bono

Tak už tě trochu znám, přesně jsem věděla, že to bude recept pro tebe- nezklamala si! Víš já taky raději používám žampiony v čerstvém stavu a máš pravdu, ty z konzervy jsou slizké, bez chuti a zápachu. Kukuřičku tam dej určitě a té zakysané smetany se vůbec neboj, funguje úplně jako sladká, jen je v každém jídle daleko pikantnější- dává chuti šmrnc. Mám s ní zkušenosti bohaté, hodně ji používám a raději i když je fakt, že někde se nehodí, ale to je jen hrstka jídel. Tak ti přeji dobrou chuť a dobré zažití. Hezký víkend!

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dobré zapečené rybí filé-Terri,

to musí být opravdu dobré. Jen vynechám hrášek, protože ho nejíme a zkusím třeba kukuřici, tu máme rádi, co myslíš?
Možná - když bude čas - dám žampiony čerstvé…nebo koupím nakrájené plátky, ty z konzervy nemám moc ráda, připadají mi bez chutě (ale taky je semtam do něčeho lupnu).
Ještě otázka - nesrazí se ta zakysaná smetana? Nemám s ní totiž úplně nejlepší zkušenosti…
Děkuji za odpověď. Bona

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz