Recept Zapečené maso na smetaně

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájíme na kostky, nemusíme použít pouze drůbeží, ale i vepřové nebo směsi různých druhů masa. Ty vložíme do pekáčku, který jsme vyložíli cibulí krájenou na plátky. Maso okořeníme a posypeme sýrem. Zalijeme šlehačkou a dáme zapéct dozlatova.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 30.07.02 vloženo
  • 10293x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • nakrájené drůbeží maso dle potřeby
  • 1 cibule
  • 250 ml šlehačky
  • vegeta
  • sůl
  • strouhaný ementál

Doporučená příloha

  • hranolky, pečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečené maso na smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapečené maso na smetaně

Tinami
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě jedna ingredience

I já mám odzkoušenou variantu s kotletama a bramborama, je to snadný, člověk se s tím dlouho neplácá a přitom je to dobrý. Kromě již uvedených ingrediencí přidávám ještě vrstvu žampionů.

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Já to mam vyzkoušený i s bramborama

a je to super, úplně nejlíp, když Vám trouba topí na jedné straně víc jako mě, pak mam z jedný strany přismahnutý brambory s krustičkou a na druhý straně vařený … ;o)
jo a mimochodem zakysaná smetana je na tom ještě lepší
i s nivou už to mám vyzkoušený, to je pak ovšem zralý na džbánek točenýho :o))

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Ale

ten recept, co je zde napsaný, mám odzkoušený - také s vepřovými kotletami - na silnou vrstvu se dá maso, zastrouhá tvrdým sýrem, zaleje se 250 ml šlehačky a dá se upést. Je to vynikající - u nás nikdo nemá rád zapečené brambory, takže tu variantu bramborouvou jsem ani nezkoušela.
Další tip byl místo šlehačky to zalít 250 ml vody s rozpuštěnou kostkou bujónu - ale nic moc - se šlehačkou je to chutnější.

1irena
594 příspěvků 25.1.09 03:43
Jina varianta

Asi pred dvaceti lety jsem slyšela podobny recept, který se jmenoval Kotlety v lázni. Suroviny: vepřové kotlety, brambory, pepř, sůl, smetana ke šlehání ev.na posypaání strouhaný sýr

Labužník ivana
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Zapečené maso na smetaně

připomíná to recept na zapečené kuřecí řízky, kde se do pekáčku dávají ještě na tenčí kolečka nakrájené syrové brambory a sype se nastrouhaným uzeným eidamem.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz