Recept Zapečené lilky s tvarohovou směsí a parmezánem Veg
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Trochu jiná, ale velmi chutná příprava lilku. Tentokrát bez masa.
Postup
Lilky dobře omyjeme, odkrojíme stopku a rozpůlíme. Dužinu lžící vydlabeme tak, aby nám zůstal asi půl centimetrový okraj. Vydlabanou dužinu pokrájíme na kostky. Tvaroh smícháme se sýrem a vejcem. Osolíme, opepříme, kdo chce může lilek vymazat česnekem. Troubu rozehřejeme na 200°C. Poloviny lilků naplníme tvarohovou směsí a naskládáme do vymazané zapékací formy. Posypeme nakrájenou dužinou. Šlehačku rozředíme vývarem a nalijeme na lilky. Posypeme strouhankou smíchanou s parmezánem, poklademe kousky másla a pečeme asi 45 minut. Necháme asi 10 minut odstát. Podáváme s bagetou nebo chlebem. Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
- 19.09.11 vloženo
- 9497x zobrazeno
Ingredience
- 2 menší lilky
- 250 g tvarohu
- 150 g strouhaného sýru
- 1 vejce
- 250 ml šlehačky
- asi 50 ml vývaru na rozředění slehačky
- sůl, pepř
- 3 PL strouhanky
- 3 PL strouhaného parmezánu
- máslo na vymazání formy
- kousky másla na povrch
Doporučená příloha
bageta, chléb
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zapečené lilky s tvarohovou směsí a parmezánem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zapečené lilky s tvarohovou směsí a parmezánem
268 příspěvků 28.10.13 22:36
Co kdyby se tam dal uzeny tvaroh???
Slo by to???
5068 příspěvků 28.10.13 22:32
http://www.labuznik.cz/…-alla-norma/
a este napriklad toto..
http://www.labuznik.cz/…lo-z-persie/
neobanujes, vier mi..
PS:vyzera to ze makronky viac zjedia ako platia..najdi im zenichov..
http://zlatyfond.sme.sk/…-rozpravky/4
… hihi, snad jen ten chleba v příloze by měl mít barvu jako víno k tomuto jídlu nejvhodnější, tedy aspoň já to tak cítím

Já patlažány pořád ještě objevuju a toto je fakt maso! Řiká se, že houby = maso chudých a tady je to podobně: nejvíc ty lilkové mističky připomínají jen lehce usmaženů bedlu jedlů - trošku chutí a hodně konzistencí
@di
čert ví, gde jsem bloumal, že jsem ty vaše poklony přehlídl
@lydia
nerad se opičím, ale musím se se slovy chvály přidat k @di
@jolana



taky jsem si to tak maloval… ale když ráno:
1. krásně slunečno
2. v ČSSD páchají harakiri
3. když na přechodu jen náhodou nesestřelil chodce
tak mi bylo jasné, že statisticky toho štěstí je pro jednoho na den až až a že přijde průser
Nééé, paní se nevrátila, je naučená dát předem vědět…
Ale MAKRONKY mě zaskočily…
Jsem si to plánoval: k obědu dvě porcičky, zbytek postudenu večer a nad ránem…
Ani jsem nečesnekoval abych je nepřilákal…
Marnost nad marnost!
Už už to v troubě zlátlo, když tu, jako plíživá kontrarevoluce, MAKRONKY tu!!! A že mi to vyfotí. Vyfotografovaly to v troubě a mně bylo jasné, že je to v troubě… Poděkoval jsem, že mi to tak stačí. No, prý jich neubude, že počkají, a že to bliknou i na talíři… Poslal jsem je aspoň pro bílý chleba… Že néni potřeba, že už obědvaly… ani jsem se neptal, kdy naposledy!
No, jsem rád že jim chutnalo… a já se aspoň nepřecpal
Lidičky, vyzkoušejte! Stojí to za to
5068 příspěvků 28.10.13 19:19
Casino, dnes nemas p. casinovu doma..vyzera ze ani makronky..
2453 příspěvků 25.9.13 18:53
Opět se hlásím, opět jsou v troubě, na výslovné přání rodiny. Letos už asi poslední moravské - od pana Zámečníka z Drnholce.
2453 příspěvků 10.9.13 20:45
Lydie, tak dnes mám vyřídit i poděkování od dcery (je tu na pár dní u nás, opravují byt), byla nadšená.
2453 příspěvků 10.9.13 15:50
Vytahuju tenhle úžasný recept* nahoru, zrovna dnes se na něj opět po čase chystám.
*recepty od Lydie jsou úžasné a velice chutné všechny
1227 příspěvků 4.10.11 16:08
Di, těší mě, že chutnalo.
. Vařila jsem už několikrát, chutná mi
i za studena.
2453 příspěvků 23.9.11 20:15
Lydie, mám vyřídit poděkování za recept od manžela. Lilky v různých úpravách děláváme celkem často, ale tohle byla (podle jeho slov) vůbec nejlepší úprava lilku, jakou kdy jedl. Mně to taky moc chutnalo, dobrý nápad.
Omlouvám se , blbě vidím a četl jsem polovinu lilků
„Poloviny lilků naplníme tvarohovou směsí a naskládáme do vymazané zapékací formy.“ Co se dělá s druhou polovinou lilků ?
2453 příspěvků 19.9.11 12:20
Moc pěkné, děkuju za inspiraci, určitě tyhle lilky v nejbližší době vyzkouším.