Recept Zapečené lilky s tvarohovou směsí a parmezánem Veg

(Hodnoceno 1x) Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečené lilky s tvarohovou směsí a parmezánem

Úvod

Trochu jiná, ale velmi chutná příprava lilku. Tentokrát bez masa.

Postup

Lilky dobře omyjeme, odkrojíme stopku a rozpůlíme. Dužinu lžící vydlabeme tak, aby nám zůstal asi půl centimetrový okraj. Vydlabanou dužinu pokrájíme na kostky.

Tvaroh smícháme se sýrem a vejcem. Osolíme, opepříme, kdo chce může lilek vymazat česnekem. Troubu rozehřejeme na 200°C.

Poloviny lilků naplníme tvarohovou směsí a naskládáme do vymazané zapékací formy. Posypeme nakrájenou dužinou. Šlehačku rozředíme vývarem a nalijeme na lilky. Posypeme strouhankou smíchanou s parmezánem, poklademe kousky másla a pečeme asi 45 minut.

Necháme asi 10 minut odstát. Podáváme s bagetou nebo chlebem.

Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.09.11 vloženo
  • 6312x zobrazeno

Ingredience

  • 2 menší lilky
  • 250 g tvarohu
  • 150 g strouhaného sýru
  • 1 vejce
  • 250 ml šlehačky
  • asi 50 ml vývaru na rozředění slehačky
  • sůl, pepř
  • 3 PL strouhanky
  • 3 PL strouhaného parmezánu
  • máslo na vymazání formy
  • kousky másla na povrch

Doporučená příloha

  • bageta, chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 28.10.13 17:28

:palec:
Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Zapečené lilky s tvarohovou směsí a parmezánem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Dadooa
268 příspěvků 28.10.13 22:36

Co kdyby se tam dal uzeny tvaroh???
Slo by to???

 
jolana
5064 příspěvků 28.10.13 22:32

:mrgreen:..ak baklazanom prichadzas na chut tak toto jedlo by si mal..
 http://www.labuznik.cz/…-alla-norma/

a este napriklad toto..
http://www.labuznik.cz/…lo-z-persie/

neobanujes, vier mi.. :mavam:

PS:vyzera to ze makronky viac zjedia ako platia..najdi im zenichov..
 http://zlatyfond.sme.sk/…-rozpravky/4

:lol:
 
casino
4469 příspěvků 28.10.13 21:23
Jídlo nemá chybu!!!

… hihi, snad jen ten chleba v příloze by měl mít barvu jako víno k tomuto jídlu nejvhodnější, tedy aspoň já to tak cítím :mrgreen:
Já patlažány pořád ještě objevuju a toto je fakt maso! Řiká se, že houby = maso chudých a tady je to podobně: nejvíc ty lilkové mističky připomínají jen lehce usmaženů bedlu jedlů - trošku chutí a hodně konzistencí :palec: :palec: :palec:

@di
čert ví, gde jsem bloumal, že jsem ty vaše poklony přehlídl ;)

@lydia
nerad se opičím, ale musím se se slovy chvály přidat k @di :)

@jolana
taky jsem si to tak maloval… ale když ráno:
1. krásně slunečno
2. v ČSSD páchají harakiri
3. když na přechodu jen náhodou nesestřelil chodce
tak mi bylo jasné, že statisticky toho štěstí je pro jednoho na den až až a že přijde průser :)
Nééé, paní se nevrátila, je naučená dát předem vědět… :)
Ale MAKRONKY mě zaskočily…
Jsem si to plánoval: k obědu dvě porcičky, zbytek postudenu večer a nad ránem…
Ani jsem nečesnekoval abych je nepřilákal…
Marnost nad marnost!
Už už to v troubě zlátlo, když tu, jako plíživá kontrarevoluce, MAKRONKY tu!!! A že mi to vyfotí. Vyfotografovaly to v troubě a mně bylo jasné, že je to v troubě… Poděkoval jsem, že mi to tak stačí. No, prý jich neubude, že počkají, a že to bliknou i na talíři… Poslal jsem je aspoň pro bílý chleba… Že néni potřeba, že už obědvaly… ani jsem se neptal, kdy naposledy!
No, jsem rád že jim chutnalo… a já se aspoň nepřecpal :)
Lidičky, vyzkoušejte! Stojí to za to :potlesk:

 
jolana
5064 příspěvků 28.10.13 19:19

Casino, dnes nemas p. casinovu doma..vyzera ze ani makronky.. :mrgreen:

 
di
2451 příspěvků 25.09.13 18:53

Opět se hlásím, opět jsou v troubě, na výslovné přání rodiny. Letos už asi poslední moravské - od pana Zámečníka z Drnholce.

 
di
2451 příspěvků 10.09.13 20:45

Lydie, tak dnes mám vyřídit i poděkování od dcery (je tu na pár dní u nás, opravují byt), byla nadšená.

 
di
2451 příspěvků 10.09.13 15:50

Vytahuju tenhle úžasný recept* nahoru, zrovna dnes se na něj opět po čase chystám.
*recepty od Lydie jsou úžasné a velice chutné všechny

 
lydia
1227 příspěvků 04.10.11 16:08

Di, těší mě, že chutnalo. :-) . Vařila jsem už několikrát, chutná mi i za studena.

 
di
2451 příspěvků 23.09.11 20:15

Lydie, mám vyřídit poděkování za recept od manžela. Lilky v různých úpravách děláváme celkem často, ale tohle byla (podle jeho slov) vůbec nejlepší úprava lilku, jakou kdy jedl. Mně to taky moc chutnalo, dobrý nápad.

 
macmac
8 příspěvků 19.09.11 16:10

Omlouvám se , blbě vidím a četl jsem polovinu lilků

 
macmac
8 příspěvků 19.09.11 16:03

„Poloviny lilků naplníme tvarohovou směsí a naskládáme do vymazané zapékací formy.“ Co se dělá s druhou polovinou lilků ?

 
di
2451 příspěvků 19.09.11 12:20

Moc pěkné, děkuju za inspiraci, určitě tyhle lilky v nejbližší době vyzkouším.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz