Recept Zapečené kyselé zelí s masem

(Hodnoceno 1x) pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapečené kyselé zelí s masem

Postup

1. Panenky nakrájíme na zhruba 3 cm silné plátky, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Krátce je opečeme na rozehřátém oleji s bobkovým listem a jalovčinkami. Vyjmeme z pánve. 2. Na kostičky nakrájenou slaninu lehce rozškva­říme na uvolněné pánvi, zpěníme na ní drobně se­kanou cibuli a přimícháme kysané zelí. 3. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na tenké plátky. Do máslem vymaštěné zapékací formy skládáme po vrstvách kysané zelí, maso a brambory. 4. Zalijeme smetanou rozmíchanou se zakysanou smetanou, majoránkou, solí a pepřem. Zapékáme 40-50 min. v troubě předehřáté na 180 °C. Podáváme posypané majoránkou nebo kmínem.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 08.11.01 vloženo
  • 20253x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g vepřových panenek
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 4 jalovčinky
  • 1 bobkový list
  • 50 g slaniny
  • 2 cibule
  • 500 g kysaného zelí
  • 500 g brambor
  • troška másla
  • 250 ml smetany
  • 150 g zakysané smetany
  • 1-2 lžičky majoránky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 11.5.13 18:32

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Zapečené kyselé zelí s masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz