Recept Zapečené kuře s celerem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapečené kuře s celerem

Postup

1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Celer očistíme a pokrájíme na hranolky dlouhé asi 3 cm. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampiony nasucho očistíme, oloupeme, větší roz­půlíme, menší rozčtvrtíme. 2. Petrželku omyjeme, osušíme a posekáme. Máslo rozehřejeme a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme maso a opečeme je ze všech stran. Přidáme ce­ler a žampiony a opékáme dál. Vlijeme citronovou šťávu, vývar a smetanu a asi 5 min. vše dusíme. Osolíme, opepříme a vmícháme petrželku. 3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Pokrm přelo­žíme do zapékací formy a pokryjeme hermelínem nakrájeným na plátky. Zapékáme asi 20 min.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 20.12.01 vloženo
  • 3898x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky (asi po 100 g)
  • 300 g řapíkového celeru
  • 2 cibule
  • 200 g žampionů
  • 1 svazek petrželky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 250 ml slepičího vývaru (z kostky)
  • 100 ml smetany
  • sůl
  • pepř
  • 100 g hermelínu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečené kuře s celerem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz