Recept Zapečené filé s kysaným zelím

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapečené filé s kysaným zelím

Postup

1. Plátky omytého a osušeného filé po­délně nakrájíme. Kosti odstraníme. Zakapeme citronem a osolíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. 2. Cibuli zpěníme na rozehřátém másle, vy­jmeme a rozložíme na dno zapékací formy. 3. Kysané zelí podle potřeby ještě rozkrájíme a lehce je rozložíme na zpěněnou cibuli. Zakapeme vínem, osolíme, opepříme a přidáme jalovčinky. 4. Na zelí rozložíme filé a potřeme zakysanou smetanou. Přikryjeme alobalem a pečeme 20 min. v troubě předehřaté na 180 °C. Odstraníme alobal a dopékáme dalších 15 min. Podáváme posypané sekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 06.01.02 vloženo
  • 4336x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g filé z tresky
  • 2 lžice citronové šťávy
  • sůl
  • 2 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 550 g kysaného zelí
  • 4 lžíce bílého vína
  • 4 jalovčinky
  • pepř
  • 150 g zakysané smetany
  • 1/2 svazku petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečené filé s kysaným zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz