Recept Zapečené brambory se špenátem II

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapečené brambory se špenátem II

Postup

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno posekáme a ze­sklovatíme na másle ve velkém kastrolu. Špenát přebereme a omyjeme. Ještě mokrý jej přidáme do kastrolu a dusíme, dokud se tekutina neodpaří. Osolíme a opepříme. 2. Troubu vyhřejeme na 200 °C. Do vymazané zapékací formy dáme vrstvu brambor, opepříme a poklademe trochou špenátu. Posypeme vrstvou ementálu a ovčího sýra a poklademe bramborami. Postup opakuje­me, dokud nespotřebujeme všechny suroviny až na 50 g ementálu. Zalijeme smetanou a posy­peme zbylým sýrem. Zapékáme v troubě asi 20 min.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 13.05.03 vloženo
  • 6263x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 540 kcal, 22 g bílkovin, 42 g tuků, 19 g sacharidů
  • 500 g brambor vařených ve slupce (z předchozího dne)
  • 2 cibule
  • stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • 400 g špenátu
  • sůl
  • pepř
  • 150 g strouhaného ementálu
  • 100 g rozdrobeného ovčího sýra
  • 300 ml smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečené brambory se špenátem II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz