Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
1. Brambory uvaříme se solí a kmínem ve vodě. Oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. 40 g másla uhněteme se solí a majoránkou. 2. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme a vyřízneme jádřinec. Nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Očištěné pórkové cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Plátky jablka podusíme 2 min. na 10 g másla. Jablka vyjmeme, přidáme 3 lžíce vody, kolečka pórku a dusíme 3 min. 3. Troubu předehřejeme na 220 °C. Do vymaštěné zapékací mísy vložíme brambory, jablka, pórek a přepůlené stočené plátky uzeniny. Rozmíchanou smetanu osolíme, opepříme, vmícháme karí a sýr. Směsí zalijeme pokrm a zapékáme asi 15 min. Povrch posypeme vločkami másla.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zapečené brambory s uzeninou
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Dneska je takový „odlehčující den“ a tak jsem zapekla velmi podobně brambory. Už je přes svátky přemasováno!!! Místo jablek jsem dala nakrájenou orestovanou hlívu ústřičnou na cibulce a na místo kari jsem nasypala medvědí čenek, do smetany jsem rozkvrdlala 2 vajíčka a do brambor ještě nastrouhala tvrdá vejce- co zbyly. Brzy budou fuč. K tomu jsme si dali řepu a fakticky mňamka! Zdravím všechny.