Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
houpačka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oloupané brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky, moc mi pomáhá starý V-krouhač, a poklademe polovinu z nich je na široký plech, nemusíme vymašťovat. Podotýkám, že aby jste si skutečně pochutnali, potřebujete pouze uvedenou tresku ala losos, už jsme zkoušeli i pravého lososa, byly to vyhozené peníze. Na první vrstvu brambor natrháme rovnoměrně plátky tresky, přidáme olej z ryby a přikryjeme zbylými braborami. Vložíme do vyhřáté trouby. Zhruba po 20-25 minutách, když jsou brambory téměř měkké, zalijeme je šlehačkou, (nedoporučuji nahrazovat ji light smetanou), a můžeme posypat sýrem, jak se uvádí v originál receptu. Já jej tam nedávám, lépe si vychutnám brambůrky, které natáhnou chuť ryby a zjemní šlehačkou. Pokud to vydržíte a necháte upečené brambory chvíli venku, (samozřejmě aby nevystydly úplně), povolí a nemusíte je pracně odškrabovat ode dna. No a pro zajímavost,dělala jsem tento recept u kamarádky a bylo to ještě jednou tak dobré. Myslela jsem nejdříve, že je to bramborami...byla to horkovzdušná trouba :o)) už šetřím.. Dobrou chuť a krásný den všem. Iva
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
10.3.11 00:18
patří už mezi naše domácí stálice, v jednoduchosti krása, takové „take3“ - sýr nedávám, velká mňamka!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zapečené brambory s treskou ala losos
ja nedavam ani tresku, „take2“ , v jednoduchosti je fakt krasa a navic to neni citit rybinou
119 příspěvků 10.3.11 00:18
patří už mezi naše domácí stálice, v jednoduchosti krása, takové „take3“ - sýr nedávám, velká mňamka!
Houpačko, no mňam. Já sice s novým horkovzduchem silně bojuji, ale zkusím to - nepamatuješ si, na kolik stupňů jsi to v tom horkovzduchu pekla?