Recept Zapečené brambory s treskou ala losos

(Hodnoceno 1x) houpačka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Oloupané brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky, moc mi pomáhá starý V-krouhač, a poklademe polovinu z nich je na široký plech, nemusíme vymašťovat. Podotýkám, že aby jste si skutečně pochutnali, potřebujete pouze uvedenou tresku ala losos, už jsme zkoušeli i pravého lososa, byly to vyhozené peníze. Na první vrstvu brambor natrháme rovnoměrně plátky tresky, přidáme olej z ryby a přikryjeme zbylými braborami. Vložíme do vyhřáté trouby. Zhruba po 20-25 minutách, když jsou brambory téměř měkké, zalijeme je šlehačkou, (nedoporučuji nahrazovat ji light smetanou), a můžeme posypat sýrem, jak se uvádí v originál receptu. Já jej tam nedávám, lépe si vychutnám brambůrky, které natáhnou chuť ryby a zjemní šlehačkou. Pokud to vydržíte a necháte upečené brambory chvíli venku, (samozřejmě aby nevystydly úplně), povolí a nemusíte je pracně odškrabovat ode dna. No a pro zajímavost,dělala jsem tento recept u kamarádky a bylo to ještě jednou tak dobré. Myslela jsem nejdříve, že je to bramborami...byla to horkovzdušná trouba :o)) už šetřím.. Dobrou chuť a krásný den všem. Iva

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 22.07.04 vloženo
  • 6808x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Ingredience

  • 750 g brambor
  • 1 vanička tj. 100 g tresky ala losos
  • 1 šlehačka
  • 150 g strouhaného sýru Eidam

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

lesni_bytost 10.3.11 00:18

patří už mezi naše domácí stálice, v jednoduchosti krása, takové „take3“ - sýr nedávám, velká mňamka!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Zapečené brambory s treskou ala losos

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapečené brambory s treskou ala losos

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.3.11 00:24

ja nedavam ani tresku, „take2“ , v jednoduchosti je fakt krasa a navic to neni citit rybinou :-P

lesni_bytost
119 příspěvků 10.3.11 00:18

patří už mezi naše domácí stálice, v jednoduchosti krása, takové „take3“ - sýr nedávám, velká mňamka!

Eja
3883 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zapečené brambory s treskou ala losos (R)

Houpačko, no mňam. Já sice s novým horkovzduchem silně bojuji, ale zkusím to - nepamatuješ si, na kolik stupňů jsi to v tom horkovzduchu pekla?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz