Recept Zapečené brambory s mletým masem Bezlep

aneb Zapečené brambory s mletým masem a sýrem

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečené brambory s mletým masem

Postup

Na oleji usmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme rozlisovaný česnek, koření, kečup a mleté maso. Vše dusíme doměkka. Mezitím si oloupeme brambory, které po omytí nakrájíme na tenká kolečka. Sýr nastrouháme do misky. Do olejem vymazaného pekáčku klademe vrstvu brambor, na ni vrstvu masové směsi a na ni strouhaný sýr. Takto pokračujeme až do vyčerpání zásob. Končíme sýrem. Pečeme v předem vyhřáté troubě do změknutí brambor, asi 45 minut.°

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 02.01.05 vloženo
  • 121145x zobrazeno

Čas přípravy

  • celkem 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 kg brambor
  • 5 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • 3 bobkové listy
  • 10 kuliček nového koření
  • 500 g mletého masa
  • 250 g tvrdého sýra
  • kečup
  • špetku pepře
  • paprika sladká
  • olej
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 15.02.15 20:22

Jednoduché a chutné.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Svenja 20.04.13 19:00

Tohle už jsem vařila kdysi dávno, v domnění, že s tím doma asi neuspěju a ono se to snědlo sotva jsem to vyndala z trouby!!!

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.12.12 15:26

Pohutnali jsme si!
Třičtvrtě hodiny jsem pekla pod alobalem, aby změkly brambory a pak cca čtvrt hodiny odkryté - kvůli kůrčičce ;)
Koření jsem použila drcené, jen bobkový list jsem pak odstranila před vrstvením na pekáč…
Vážně moc dobré!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Zapečené brambory s mletým masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2300 příspěvků 13.12.12 18:53

@di Nevím, co na to po letech autorka, to je na ní… Ale to jídlo je opravdu hodně dobré, nemá se za co stydět…

di
2451 příspěvků 13.12.12 18:02

No, zajímalo by mě, jak by autor(ka) po tolika letech svůj mladistvý recept hodnotil(a) dnes, už je dospělý(á) a možná vaří trochu jinak.

Zuzka1973
2300 příspěvků 13.12.12 15:30

Kečup jsem použila náš, domácí…
Pořád jsem ještě nepochopila jednu věc - proč jsou na Labu recepty obsahující kečup od některých pranýřovány… Nevidím důvod k takové averzi…
Jasně, také nekupuju tu obarvenou směs z obchodu, ale co je špatného na přidání poctivého domácího kečupu?
Pokud je to do marinády, nahradím jej protlakem přislazeným medem…
Pokud mám čerstvé, zralejší rajče, použiju jej…
Myslím, že každý si umí poradit tak, aby neošidil chuťové pohárky a zároveň věděl, CO jí…
Toto jídlo mne opravdu mile překvapilo - tak pěkně propojené chutě všeho použitého jsem nečekala…

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zapečené brambory s mletým masem a sýrem

Zapečené brambory s čímkoli je moje slabost. Ještě ve 14 letech děláš takovéhle dobrůtky, tak to jsi fakt frajerka. Hezký rok 2005.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz