Recept Zapečená zelenina se sledi

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapečená zelenina se sledi

Postup

1. Mrkev omyjeme a oloupeme, kedlubny oloupe­me a obojí pokrájíme na kostičky. Květák očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky. Zeleninu 5 min. povaříme, scedíme a necháme okapat. 2. Petrželku opereme, osušíme a posekáme. Sledě osušíme a nadrobno pokrájíme. Cibuli oloupeme, posekáme a zesklovatíme na másle. Přidáme rybu a stáhneme z plotny. 3. Zeleninu rozdělíme do 4 ohnivzdorných formiček. Na ni rozložíme cibuli i rybu a posypeme petrželkou. Vejce postupně rozklepáváme a necháváme sklouz­nout do středu misek. Posypeme sýrem a zapékáme asi 15 min. Podáváme sypané pepřem, popř. petr­želkou, nejlépe s chlebem. Tip: K zapékání můžeme použít také eidam.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 10.06.03 vloženo
  • 3515x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 500 kcal, 32 g bílkovin, 34 g tuků, 16 g sacharidů
  • po 250 g mrkve, květáku a kedluben
  • sůl
  • 1 svazek petrželky
  • 8 křišťálových sleďů
  • 1 cibule
  • 4 lžíce másla
  • 4 vejce
  • 100 g strouhané goudy
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečená zelenina se sledi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz