Recept Zapečená vinná klobása

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečená vinná klobása

Postup

Z vinné klobásy stočíme malé šnečky, propíchneme špejlí, obalíme v hladké mouce a vložíme do zapékací misky. Na oleji osmahneme na nudličky nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, podlijeme trošku vodou a chvilku ji dusíme. Podušenou cibuli vlijeme na vinnou klobásu, navrch nastrouháme sýr a dáme na 20 minut péci do vyhřáté trouby. Takto upravená klobása je šťavnatá a lépe stravitelná, než smažená. Je to opravdu rychlý oběd nebo večeře.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 21.11.05 vloženo
  • 31117x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vinné klobásy
  • hladká mouka na obalení
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 3 velké cibule
  • 70 g sýra na strouhání.

Doporučená příloha

  • vařený brambor

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečená vinná klobása

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Wolfg
584 příspěvků 15.08.14 07:37
Pokud v receptu

Autor napíše…sýr na strouhání… a zapéká pokrm s blíže nespecifikovaným výrobkem, máme tu českou hospodu s pověstným nejlevnějším sýrem a když k tomu ještě kombinuje cibuli, není to kuchař, ale patlal. Dobrá vinná klobása by měla mít sama o sobě delikátní chuť a čímkoli dalším se může jen zkazit. Dnes je běžné, že omezení neznalci kombinují v receptech neobvyklé suroviny a tím chtějí řvát do světa, jak jsou originální - viz hrachová polévka s hlívou.
P. S. nic osobního v tom není

babi
6360 příspěvků 14.08.14 22:57

@daduuja, marmelada sem uz nechodi, ale ty muzes za ni… :think: http://marmeladarecepty.blog.cz/

daduuja
1145 příspěvků 14.08.14 17:48

Jari, škoda, že marmeláda sem už nechodí, klobásu taky zkusím, cibuli červenou, zkaramelizovanou, tu máme rádi a asi vynechám sýr. Dík za inspiraci :mavam:

Kely
186 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zapečená vinná klobása

Marmelado díky za tip, tohle bude jestě moooc dobré vyzkouším, Mý rodiče mají moc rádi vinnou klobásu jen tak položit na teflonový pekáček, zalít smetanou a upéct - taky moc dobré.

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zapečená vinná klobása

To jsem opravdu ráda, že vám chutnalo. Díky!

Bradicka
163 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zapečená vinná klobása

Včera jsem to vyzkoušela a moc jsme si s mužem pošmákli. Díky za tip:)

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zapečená vinná klobása

Marmeládo,
vyzkoušeno, moóóóc dobré a hotovo raz dva. Já většinou klobásu griluju, tohle je mnohem lepší.

Zuzu
116 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zapečená vinná klobása

Uplne mi kapou sliny, co nejdrive vyzkousim, to vypada bajecne mňamózně!

Miretti
20 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zapečená vinná klobása

klobásky máme rádi, takže díky za nový nápad:-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz