Recept Zapečená vepřová žebírka

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Omytá žebírka rozkrájíme, osolíme, poprášíme tlučeným kmínem a na másle podusíme. Pak přilijeme šálek vývaru a dodusíme doměkka. Oloupané brambory, cibulu a feferonky rozkrájíme na kolečka. Zapékací misku vymažeme zbytkem másla, na dno rozložíme kolečka brambor, opepříme, posypeme libečkem, osolíme a poklademe kolečky cibule a feferonek. Na ně dáme vykostěné maso, pokrájené na nudličky. Přisolíme a okořeníme dobromysli. Opět poklademe kolečky cibule, opepříme a na vrch dáme kolečka brambor. Pokrm zalijeme šťávou z masa a zapečeme. Asi po 15 minutách vyjmeme a podáváme se zeleninovým salátem.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 07.06.04 vloženo
  • 3815x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g vepřových žebírek
  • 1 velká cibule
  • 400 g brambor
  • 20 g másla
  • 2 feferonky
  • 1 lžíce sekaného libečku (nebo celeru)
  • špetka dobromysli (oregano) (můžeme nahradit lžičkou vegety)
  • kmín
  • šálek vývaru (hrníček vody a v ní rozvařená 1/2 kostky masoxu)
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečená vepřová žebírka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz