Recept Zapečená treska se žampiony

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Žampiony necháme okapat. 2/3 nakrájíme nadrobno, 1/3 dáme stranou. Cibuli nakrájíme na kostičky a na 2 lžících másla zesklovatíme. Přidáme houby a krátce podusíme. Zalijeme vínem, přidáme oregano a chvíli podusíme. 2. Houbovou omáčku dáme do vymazané formy. Troubu předehřejeme na 180 °C. Filé očistíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, vložíme do formy a pokryjeme celými houbami. 3. Zakysanou smetanu a žloutky rozšleháme, osolíme, opepříme, směsí rybu přelijeme a posypeme sýrem. 4. Vločky ze zbytku másla rozdělíme po povrchu. Zapékáme pod grilem asi 10-15 min.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 6666x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 konzerva žampionů (580 ml)
  • 2 červené cibule
  • 3 lžíce másla
  • 250 ml červeného vína
  • 1 lžička oregana
  • tuk do formy
  • 750 g filé z tresky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl
  • pepř
  • 150 g zakysané smetany
  • 2 žloutky
  • 50 g strouhaného ementálu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečená treska se žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz