Recept Zapečená treska s mozzarelou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečená treska s mozzarelou

Postup

1. Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citro­novou šťávou, osolíme, opepříme. 2. Zeleninu omyjeme, rajčata rozpůlíme. Cuketu a lilek nakrájíme na plátky. Řapíky celeru očistíme a pokrájíme. Plátky lilku osolíme a necháme 10 min. odležet, poté pro­pláchneme pod tekoucí vodou. 3. Česnek prolisujeme. Na 3 rozehřátých lží­cích oleje osmahneme cuketu, lilek, celer, česnek a mražené bylinky a 10 min. dusíme. Přidáme raj­čata a protlak, osolíme, opepříme. Troubu rozehřejeme na 175 °C. Sýr nakrájíme na plátky. 4. Formu vytřeme zbylým olejem. Vložíme rybu a zeleninu, pokryjeme sýrem a zapékáme v troubě 20 min. Ozdobíme bazalkou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 20.01.02 vloženo
  • 7982x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 tresčí filety (po 200 g)
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • pepř
  • 250 g koktejlových rajčat
  • 1 cuketa
  • 3 řapíky celeru
  • 1 lilek či kedlubna
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 25 g směsi mražených bylinek
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 200 g mozzarelly
  • bazalka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečená treska s mozzarelou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz