Recept Zapečená treska s mozzarelou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapečená treska s mozzarelou

Postup

1. Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citro­novou šťávou, osolíme, opepříme. 2. Zeleninu omyjeme, rajčata rozpůlíme. Cuketu a lilek nakrájíme na plátky. Řapíky celeru očistíme a pokrájíme. Plátky lilku osolíme a necháme 10 min. odležet, poté pro­pláchneme pod tekoucí vodou. 3. Česnek prolisujeme. Na 3 rozehřátých lží­cích oleje osmahneme cuketu, lilek, celer, česnek a mražené bylinky a 10 min. dusíme. Přidáme raj­čata a protlak, osolíme, opepříme. Troubu rozehřejeme na 175 °C. Sýr nakrájíme na plátky. 4. Formu vytřeme zbylým olejem. Vložíme rybu a zeleninu, pokryjeme sýrem a zapékáme v troubě 20 min. Ozdobíme bazalkou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 20.01.02 vloženo
  • 9248x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 tresčí filety (po 200 g)
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • pepř
  • 250 g koktejlových rajčat
  • 1 cuketa
  • 3 řapíky celeru
  • 1 lilek či kedlubna
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 25 g směsi mražených bylinek
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 200 g mozzarelly
  • bazalka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečená treska s mozzarelou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Karbanátky Karbanátky
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz