Recept Zapečená růžičková kapusta s uzeným

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapečená růžičková kapusta s uzeným

Postup

1. Meruňky namočíme do vína. Kaštany trochu nařízneme, povaříme 10 min. ve vodě a oloupeme. 2. Růžičkovou kapustu odřízneme od stonků. Vaří­me 7 min. v osolené vodě, scedíme a prolijeme studenou vodou. 3. Troubu předehřejeme na 175 °C. Uzené maso rozkrájíme na kostky. Cibuli nadrob­no posekáme. Obojí pak opečeme. 4. Meruňky scedíme, víno přitom zachy­cujeme. Vejce promícháme se 100 g sýra, smetanou a vínem. Osolíme, opepříme. Kapustu, kaštany, meruňky a maso vložíme do formy, zalijeme omáčkou, posypeme sýrem a sezamem. Zapékáme přiklopené 45 min.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 12.02.04 vloženo
  • 9985x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 1180 kcal, 4930 kJ, 50 g bílkovin, 72 g tuků, 82 g sacharidů
  • 200 g sušených meruněk
  • 125 ml bílého vína
  • 400 g jedlých kaštanů
  • 750 g růžičkové kapusty
  • 400 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 lžíce tuku
  • 4 vejce
  • 150 g strouhané goudy
  • 100 ml smetany
  • Alpská sůl
  • pepř
  • 50 g sezamu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečená růžičková kapusta s uzeným

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz