Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Reveň důkladně očistíme, opereme, oloupáme a nakrájíme asi na 2 cm velké kousky. Pro přípravu drobenky rozpustíme na mírném ohni máslo nebo tuk, sejmeme z ohně a necháme trochu vychladnout. Do misky dáme 3 lžíce mouky, 2 lžíce cukru a špetku skořice. Promícháme a po troškách přidáváme vychladlé rozpuštěné máslo, které špičkami prstů lehce vpracováváme do mouky s cukrem, až se vytvoří jemná drobenka. Menší ohnivzdornou misku, nejlépe skleněnou, trochu vymažeme máslem nebo tukem, naplníme revení, zasypeme zbylým cukrem a zakapeme citrónovou šťávou z půlky citrónu. Na ovoce rovnoměrně nasypeme drobenku. Vložíme do předehřáté středně horké trouby a asi 15 minut zapékáme. Drobenka má být jemně nazlátlá a reveň měkká. Čerpáno z Receptáře ve znamení zvěrokruhu (1989).
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zapečená reveň s drobenkou (pro Býky)
není zač, není zač, není zač
)
433 příspěvků 25.1.09 03:43
diky,diky,diky:))
ano, ano, ano…;-)
433 příspěvků 25.1.09 03:43
reven je rebarbora?