Recept Zapečená kuřecí prsíčka

aneb Kuřecí prsa zapečená v trikolóře

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuřecí prsa osolíme a naskládáme do vymaštěného pekáčku. Posypeme krájeným čerstvým nebo sušeným česnekem (množství dle chuti) a krájenou bazalkou. Rajčata rozložíme na maso a dáme do vyhřáté trouby péct (180°C na cca 40 minut). Když je maso měkké (asi po 30 minutách), poklademe na rajčata plátky mozzarelly a dopečeme do zezlátnutí sýra.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 21.02.10 vloženo
  • 27513x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 řízky z kuřecích prsíček
  • 400 g krájených rajčat (z konzervy nebo čerstvá-spařená a oloupaná)
  • 2 PL čerstvé krájené bazalky
  • 200 g mozzarelly
  • sůl, česnek
  • olej na vymaštění pekáčku

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

iva 21.02.10 00:00

Diskuse k receptu Zapečená kuřecí prsíčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.02.10 03:40
Re: Kuřecí prsa zapečená v trikolóře-přílohy

brambory máme rádi a těstoviny se jednomu členu rodiny špatně jí. A taky jsem nevěděla, kolik bude šťávy. Nakonec jí bylo dost, tak jsem brambory pošťouchala a tu šťávu do nich zamíchala.
A kdyby to mělo být po italsku, hodila by se i ciabatta.

dag
543 příspěvků 22.02.10 20:17
Re: Kuřecí prsa zapečená v trikolóře

Ivo, bylo to moc dobré , pekla jsem dvě porce v malé Remosce. Jen se mně k tomu nějak nehodily brambory a tak jsem uvařila spagetti.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.02.10 01:30
Re: Kuřecí prsa zapečená v trikolóře

Milá Dagmar, jak se červenám…
Protlak doma mám také a používám ho do omáček, ale sem se opravdu nehodí. Mozzarellu můžeš nechat jen rozpustit, aby zůstala bílá. Já ji nechávám zezlátnout, protože ji miluji křupavou. :-)

dag
543 příspěvků 22.02.10 01:02
Re: Kuřecí prsa zapečená v trikolóře

Milá Ivo, to že nedáváš protlak, ale rajská jablíčka tě šlechtí. A já si to zítra připravím a budu na Tebe vzpomínat, jako na Labužničku, co nemá zkažený jazyk, ale vytříbenou chuť.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz