Recept Zapečená krkovička na pivu Pra

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečená krkovička na pivu

Úvod

Babiččin recept - ten tu ještě není…

Postup

Jak velká kupka masa, tak velká kupka cibule, kupka paprik a kupka rajčat. Krkovička se pokrájí přibližně na 4 cm plátky, osolí, opepří a dá se do pekáčku na rozpuštěné sádlo, rychle se opeče, aby se maso zatáhlo, potom se přidá cibule, papriky, rajčata, dá se do trouby péci.

Po chvilce se podlije pivem a nechá se péct do změknutí, během pečení se podlévá vodou a pivem, jen tak, aby se maso a zelenina nepřipálily. Na konci pečení by měla být zelenina rozpečená na hustý sos a maso pěkně měkké, aby se rozpadalo. Takže nepospíchat, pěkně pomalu.

Podává se s chlebem. Kdo chce, může dát jiné koření, třeba chilli atd. To už dle chuti.

Recept je z kategorií: Krkovička


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.11.11 vloženo
  • 24683x zobrazeno

Ingredience

  • vepřová krkovička
  • cibule
  • papriky zelené
  • rajčata
  • sůl, pepř
  • sádlo
  • světlé pivo

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 15.09.12 14:29

Zapečená krkovička přesně dle mého receptu, nerada si chválím svůj výtvor, ale toto opravdu je velice žravé. :-)

Zuzko, já jsem to udělala přesně dle návodu a ta krkovička je lepší, ty jsi použila kotlety, ale hlavně že všem chutnalo a byl „vylízanej pekáč“, jak píšeš :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 08.09.12 17:54

Vynikající a opravdu žravé jídlo :)
Jediné, co jsem malinko pozměnila s ohledem na chuťové zvyklosti naší rodiny, je to, že jsem nenechala zeleninu rozpéci plně do kašovita, ale nechala jsem ji tak, aby sice byla měkká, ale zároveň zůstala v celku. Jinak vše podle receptu, masíčko se povedlo a snědlo se vše na posezení :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Zapečená krkovička na pivu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Ačraj
697 příspěvků 17.09.12 13:47
Zapečená krkovička na pivu

Tak zapečená krkovička na pivu se sem konečně protlačila… :P :potlesk:

 
Zuzka1973
2191 příspěvků 15.09.12 14:59

@Ačraj
Tenhle recept je skvělej :palec:
Dělala jsem pak ještě várku klukům na šichtu a vrátili pekáč vylízanej a prý mám udělat zas a víc 8)
Však z prasátka zbylo ještě dost masa, bude jak pro kluky, tak ještě i nám ;)
Ještě jednou dík za super tip! :kytka:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.11.11 15:38

No prosíím..hned je to jasnější…takhle jsem si to myslela…důvěřuj, ale prověřuj :-D …dost se mi to líbí, asi brzy vyzkouším :-)
Kupka ke kupce…a budu to mít všechno pokupě ;-)
:mrgreen:

 
Ačraj
697 příspěvků 21.11.11 13:54

Glama:Toť otázka :roll: Dvě kupky, to by bylo málo sosíku, jak je psáno, cibule, papriky, rajčata, od každého kupku, potom je z toho kupa, ty taková kuchařka a nevíš kolik kupek??? :lol: Zapomněla jsem to vyfotit, nestihla jsem to, bylo to žravé. :-P :potlesk: :think:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.11.11 13:35

„Jak velká kupka masa, tak velká kupa cibule, paprik a rajčat“
Ačraj, celkem 4 kupky a nebo dvě…?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kuře na medu Kuře na medu
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz