Recept zapečená drůbeží játra nebo žampiony

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Toastový chleba potřeme velmi lehce! Ramou nebo jiným rost. tukem. Směs: smícháme smetanu s jogurtem a najemno nastrouhaným sýrem. Na pánvi na oleji orestujeme jemně nakrájená drůb. játra, kdo má rád tak žampiony - ale každé zvlášť a ochutíme solí a pepřem. Na toasty dáme budˇ játra nebo žampiony a přidáme PL směsi. Směs trochu rozprostřeme a dáme zapéct pod gril na 180°C. Množství vyjde na 2 plechy, zapékáme každý zvlášť. Po zapečení ozdobíme vhodnou čerstvou zeleninou. Vinikající večeře k vínu.

Recept je z kategorií: Toasty a topinky

Nahlásit recept

  • 30.08.07 vloženo
  • 3143x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 balení toustového chleba bílého
  • 250g drůbežích jater, pokud použijete i žampiony, pak úměrně snížíme množství
  • 1 větší kelímek zakys. smetany nízkotučné
  • 1 malý bílý jogurt
  • 200g Eidamu
  • rostlinný tuk na namazání toastů
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • rajče, paprika, petrželka....

Doporučená příloha

  • bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu zapečená drůbeží játra nebo žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na zapečená drůbeží játra nebo žampiony

Labužník JANAK03
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: zapečená drůbeží játra nebo žampiony

Děkuji všem za zastání, chybička se vloudí. Chvíli jsem měla pocit, že mi soudružka učitelka mlátí hlavou o tabuli…
Všem tolerantním přidám recept na Ovíněné kuřecí řízky.
Změna autora na JANA.K

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: zapečená drůbeží játra nebo žampiony

Často dělám " Toskánské tousty s kuřecími játry" a je to velká dobrota. Tak teď mám další jatýrkový recept…A určitě vinikající ! :-) Vyzkouším, už je v oblíbených.

emem
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: zapečená drůbeží játra nebo žampiony

Co změní jedno popletené i/y na tom, že je recept dobrý? Já bych byla pro maximální snášenlivost, už i tak se tu občas objeví zcela nesmyslné výpady.Proč?

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: zapečená drůbeží játra nebo žampiony

Jenze se to da napsat slusneji, nez to napsala jana.kou, ktera sem neprispela jedinym receptem, zato kritizovat umi vyborne…

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: zapečená drůbeží játra nebo žampiony - Anci ...

ale vše se tady dá opravit, může jít i o překlep.

anci
51 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: zapečená drůbeží játra nebo žampiony

Ale no tak..... snad tu nejsme kvůli gramatice. Hrubky sice jsou drobná vada na kráse receptu, ale chuť to přece zkazit nemůže :-)

jana.kou
30 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: zapečená drůbeží játra nebo žampiony

Máte tam hrubku - nepíše se vinikající, ale vynikající!!! Když neumíte pravopis, radši nikam nepište. jkou

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz