Recept Žampiony v majonéze s feferonkou Veg
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Tato žampionová pochoutka vznikla v kuchyni wydry. Žampiony takto připravené vyniknou svoji chutí a krásně křupou. Kdo nerad pálivé, vynechá feferonku. Ovšem v tomto připadě to bude škoda.
Postup
Hlavičky žampionů pouze otřeme suchým klůckem a rozkrájíme na čtvrtky. Nikdy neloupeme! Větší hlavičky na víc kousků. Nožičky také použijeme. Do nakrájených žampionů vmíchat majolku nebo majonézu podle chuti (nedávám moc), zakapat citronem nebo limetkovou šťávou, osolit, opepřit. Zelenou, hubenou feferonku nakrájím na nejtenčí nudličky (množství podle chuti na pálivé) a pórek také. Vmíchat do žampionů, dochutit a odložit na stůl nebo do ledničky. Konzumace je možná hned. ___________________________ Když zbyde, během pár hodin pustí žampiony šťávu do té majonézy. Je to zase trochu jiné a úplně jinak výborné. Moji strávníci to hltají polévkovou lžící!
Recept je z kategorií: Chuťovky
- 26.02.11 vloženo
- 4375x zobrazeno
Čas přípravy
- 15 min
Ingredience
- čerstvé, tvrdé, menší žampiony
- majolka nebo majonéza
- zelená feferonka (i červená)
- pórek
- citron
- bílý pepř
- sůl
Doporučená příloha
bageta, houska, celozrnné pečivo
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Žampiony v majonéze s feferonkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Žampiony v majonéze s feferonkou
vyzkoušeno, snědeno! U nás úspěch!!!! Děkujeme
Pár odkazů jako inspirace pro ty, kdo se podivují nad syrovými žampióny:
http://www.labuznik.com/…-podle-babi/
http://www.labuznik.com/…onovy-salat/
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
551 příspěvků 28.2.11 14:15
dodatek k prispevku od sveva http://cs.wikipedia.org/…5%99sk%C3%A1
V posledním příspěvku jsem neupřesnila, že mluvím o salátu ze syrových hub. Ale Wydra to pochopila a také píše o syrových houbách. Muchomůrka cisařská v našich končinách neroste. Chce to jižní podnebí. Po lanýžích je to snad nejdražší houba v gastronomii. Aspoň tedy evropské. Možná také proto, že má trvanlivost jen několik hodin.
Zdravím.
glamo, osobne bezne a po dlouha leta pouzivam syrove zampiony do salatu…
http://www.labuznik.com/…-podle-babi/
na ocisteni zampionu pouzivam stetec, hadrik nemuze tam, kde se hlina atd. schovavaji
Musím se přiznat, že mě také ty syrové žampiony překvapily..

Asi jsem nikdy syrové houby takto nejedla.
A nepamatuji se, že bych kdy viděla recept na jídlo ze syrových hub.
Pokud má paměť sahá, vždy jsem slyšela a četla jen, že :Houby jsou těžko stravitelné, syrové se nekonzumují, syrové houby nejsou k jídlu, aby byly stravitelnější, je nutná tepelná úprava apod…
Pravdou je, že z některých nejedlých hub jedlé uděláte právě tou tepelnou úpravou.
Nikdy by mě nenapadlo jíst houby syrové..
Ale je to rozhodně zajímavý recept a vzhledem k tomu, že jsem jedny Wydřiny houby s octem již ochutnala, asi ho někdy vyzkouším…
Kdyz neni majoneza, tez delam jen s olejem a petrzelkou, ale pouzivam rostlinny, citronovy. Muchomurku ciasrskou jsem snad nikdy nenasla a ze na jihu Cech roste hodne druhu hub.
Gabi ja som chcel len povedat ze nepoznam ani jeden tradicny slovensky recept kde by sa akekolvek hriby -huby pouzivali surove a tak isto surovu kapustu.Mozno ze sa mylim
Takový předkrm z muchomůrky císařské, jemný olivový olej, citron, špetka petržele, sůl a pepř je lahůdka. Totéž se dělá z malých „praváků“ nebo žampionů.
Zdravím.
Gabi, vyzkousej, je hodne dobry a netreba do nej pridavat dalsi chute. Vyniknou krasne krupave zampiony .
551 příspěvků 27.2.11 14:14
wydra, recept na podobny salatik som kedysi bola nutena nechtiac odpocut…majitelka lahodok ho tak nesikovne nasepkavala predo mnou stojacej pani doktorke, ze jednoducho sa to nedalo nepocut
…este don islo par kvapiek worchestru a hrst
kukurice…mozno aj nieco ine, ale uz si nepamatam…ja salaty nekupujem…ale
schvalne som si ho vtedy kupila a bol vyborny 
551 příspěvků 27.2.11 14:03
Bento, i do ruznych salatu pridavam platky syrovych zampionu. A neloupanych! To je snad nejvetsi nesvar co mykolog zna. Zampiony jsou prave pro svou lahodnou chut dobre za syrova. A s citronem se nejen uvari, ale zjemni se aroma.
V tradicnej europskej kuchyni je „fobia“ nad niektorymi ingredienciami , musia byt tepelne upravene jeden z nich su hriby a tiez napriklad kapusta ( zeli ). Pre mna japonska kuchyna uplne zmenila moj nazor na „surove“ potraviny. Inac ten citron to aj tak " uvari" bez varenia.
Babi, to je jen vykrajene listové těsto slepičí formičkou!
Občas takové věci napeču a mám na stole
místo pečiva. Navíc pipky jsou stylové, když jde kafíčko kámoška
ne?
wydricko, ja rada syrove zampiony. Jsou soucasti meho spenatoveho slatu…ale co to jsou ty slepicky? A abych byla skoro jako Ty (coz zajiste nemohu byt uplne), obdivuji tvoji krasnou servirovaci misu