Recept Žampióny plněné ricottou Veg Bezlep

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Chutné a jednoduché jídlo. Vhodné i na menší oslavy.

Postup

Žampióny zbavíme nožiček, nejjednodušší je je vylomit a naskládáme do vymazaného pekáčku. V misce si smícháme nastrouhaný uzený sýr, ricottu a zakysanou smetanu. Přidáme bylinky a osolíme. Lžící naplníme hlavičky žampiónů.

Pečeme na 200°C 45 minut. Pokud máme v troubě gril, tak pod grilem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.03.12 vloženo
  • 8071x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 10 ks žampiónů s většími hlavičkami
  • 200 g uzeného sýru
  • 1 kelímek sýru Ricotta
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • trochu soli
  • bazalka (či jiná bylinková směs)
  • olej na vymazání pekáčku

Doporučená příloha

  • Pečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Cuso 23.04.12 19:30

Uvarené. a ako som predpokladal údený syr prebil ricottu. Spravil som 2 verzie jednu s ricottou a jednu s cottage chees. Nikto nerozoznal, ktorá verzia je ktorá. Na druhej strane, každý si dá do šampiňónov čo chce. Zelerová verzia od wydry, bola ovela lepšia, ostanem pri nej.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Žampióny plněné ricottou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4463 příspěvků 12.03.12 22:51

Myslíme, že ta ricotta má své opodstatnění pro nízký obsah tuku.
V zemích bývalého mocnářství by bylo snad možné nahradit ji tvarohem.
V Novém světě asi není čím ji nahradit.
Možná také vyzkoušíme…

 
Anitta
521 příspěvků 12.03.12 22:24

Skoda zadna, specielne, kdyz je jedna v lednici a uz se musi spotrebovat, jenze nemam zampiony a honem nevim, co s ni. :mrgreen: Rozhodne to skoda neni, ale bylo by to stejne dobre? ;) :D

 
Cuso
345 příspěvků 12.03.12 21:48
Anitta

Podľa mňa nedala. Ricotty na výplň je škoda. Cream cheese je podľa mňa postačujúci. :-) S teplotu naprostý súhlas. :potlesk:

 
Anitta
521 příspěvků 12.03.12 21:42

Nedavno jsem ochutnala zampiony plnene smesi cream cheesu, parmazanu, cesneku, pepre, cibulove nate. Nozicky zampionu se nejprve osmazily na panvicce, pridal se cesnek. Az smes trochu vychladla, primichaly se ostatni ingredience, naplnily kloboucky a peklo se podle Wydry :D 20 minut na 180C Mozna by se misto cream cheesu dala pouzit ricotta ;)

 
wydra  12.03.12 20:14

Pecu zamipony plnene kurecim masem a celerem pouze 20 min pri 180°C a maso v kloboukach upecene a je to vyborne. Syr bych dyl nez 15 min nepekla.
Studene lze krajet na platky, je to vyborne!
Ricottu s bylinkama vyzkousim priste. Uzeny syr bych dala do jineho kloboucku, s ricottou dohromady a jeste se zakysankou? Divna kombinace.

 
Cuso
345 příspěvků 12.03.12 20:06
Casino

Na odlahcenie sa mi zda riccotta, ako luxus. Ja tento recept urcite v dobe tyzden - dva uvarim, ale pravdepodobne bez ricotty. Alebo ak dam ricottu, tak dam neudeny syr. Ten cas som si nevsimol, koncentroval som sa na syry :-) Mas pravdu, to je strasne dlhy cas. Syr by mal tu plnku udrzat v kope, tak skusim najprv bez struhanky.

 
casino
4463 příspěvků 12.03.12 19:14

…i kdyby podle celkového množství ingrediencí byly použity žampiony velikosti „gigant“, tak 45 minut na 200°C se mi zdá příliš :think:
Cuso, ricotta to má patrně odlehčit, že aby ta plnka nebola ako betón… :)
Vyzkoušíte a dáte vědět :?: nebo mám vyrazit na žampiony? Co tak ještě plnkou ďubnout do strouhanky? :think:

 
Cuso
345 příspěvků 12.03.12 18:07
Zaujímavý recept, ale

mám jednu otázku. Neprehluší ten údený syr ricottu? Ak má ricotta slúžiť ako výplň, vzstačil by som si len s údeným syrom a smotanou. Aj keď to už je potom trochu iný recept.

 
Drobek  11.03.12 18:47
Zajímavé,

rozhodně vyzkouším. Normálně nemám ricottu rád, ale s příměsí zakysané smetany a uzeného sýra - zkusím :think:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Vegan raw cheesecake


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz