Recept Žampionové toasty

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Žampionům oloupeme hlavičky, nakrájíme na tenké plátky a podusíme na oleji. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme trochou vody nebo vývaru, dobře rozšleháme a povaříme na hustou omáčku. Přidáme podušené žampiony, osolíme, dokořeníme, vmícháme žloutky a směs ještě chvíli povaříme. Veku pokrájíme na krajíčky, prudce opečeme na másle a potíráme žampionovou směsí. Zdobíme zelenou petrželkou. Tak zní recept. Za ta léta prošel recept změnami. Kupujeme toustíky, děláme v topinkovači a bez pomazání máslem dáváme ihned směs, kterou ředím mlékem, zdobíme jakoukoliv zeleninou. Kořeníme Vegetou, nebo co máme po ruce.

Recept je z kategorií: Toasty a topinky

Nahlásit recept

  • 30.04.06 vloženo
  • 3267x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3/4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g čerstvých žampionů
  • 3 PL oleje
  • 1/2 KL citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 20 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 2 žloutky
  • trochu vody nebo vývaru
  • nasekaná petrželová nať
  • bílá veka
  • máslo na osmažení plátků.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žampionové toasty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz