Recept Žampionové ragú

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Houby očistíme, rozkrojíme na polovinu a vložíme na pánev s rozpuštěným máslem. Restujeme asi 2 min. až houby začnou vonět, osolíme a dáme na síto okapat. Máslo na němž jsme připravovali houby, zaprášíme moukou, přilejeme víno, smetanu a smícháme s houbovým extraktem a odkapanou šťávou z hub. Citronovou šťávu, houby a petrželku přidáme do ragú, osolíme, opepříme. Před podáváním zapečeme se sýrem, který necháme jen roztéct, ale ne zhnědnout. Zapékat můžeme v lasturách velkých mušlí, nebo můžeme plnit dortíčky z listového těsta.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 13.08.05 vloženo
  • 10946x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3/4 hod.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 500 g malých žampionů
  • 4 PL másla
  • 1/2 KL soli
  • 1 PL hladké mouky
  • 1/8 l suchého bílého vína
  • 1/8 l smetany
  • 1/4 kostky masoxu
  • pepř
  • 1 KL citronové šťávy
  • 2 PL sekané petrželky
  • 70 g ementálu.

Doporučená příloha

  • Tousty potřené máslem, suché víno třeba zelené veltlínské.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žampionové ragú

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Mrkvový salát Mrkvový salát
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz