Recept Žampiónové překvapení z Ostravy

(Hodnoceno 1x) Ivo Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Žampiónové překvapení z Ostravy

Postup

Nadrobno nakrájené žampióny (osvědčilo se mi je nastrouhat na hrubých slzách - jde to dobře) osmažíme na másle s cibulkou, přidáme masox a pepř a sůl. Do vlažné směsi vmícháme pomazánkové máslo a necháme vychladnout. Podáváme nejlépe následující den. PS: recept neměl název....pokud se Vám tento nebude líbit, tak Vás poprosím o spolupráci při "výrobě" nového...:-)))

Recept je z kategorií: Pomazánky

Nahlásit recept

  • 01.04.06 vloženo
  • 13442x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • žampióny 250 g
  • máslo na smažení
  • pomazánkové máslo (bez příchutě) 250 g
  • kostka masoxu 1 ks
  • cibule 1 ks
  • pepř 1 špetka
  • sůl 1 špetka (větší)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 24.8.14 19:47

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Žampiónové překvapení z Ostravy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Žampiónové překvapení z Ostravy

di
2453 příspěvků 15.11.12 14:33

Míšo, co já, udělat pár pomazánek moc času nezabere, ale to dítě. :-) Prý byli vzhůru do rána a pak šli rovnou do školy. :-)
Nevím, jakou tradici máte ohledně stužkování u vás, ale tady bývá zvykem, že je to vlastně večírek, často i maškarní, pro ty maturanty a jejich učitele, bez účasti rodičů. Jinde prý mívají slavnostní ples, kterého se účastní i rodina a kamarádi - tak tohle u nás není.
P. S. Tu pomazánku (bez masoxu) vyzkoušej, pokud si to už neudělala, jak vidím níž, je opravdu moc dobrá.

Sylvie
2302 příspěvků 15.11.12 12:52

Di, tak jak jsi to zvládla? :srdce:

di
2453 příspěvků 13.11.12 19:13

Protože právě chystám dceři na její zítřejší stužkovací večírek několik pomazánek, vytahuju z hlubin Labužníka jednu z nich, bylo by škoda na ni zapomenout - kdo ji neznáte, vyzkoušejte, je dobrá.
P. S. Masox nedávám, jen sůl, pepř a špetku mletého kmínu.

jaga13
399 příspěvků 8.4.10 20:54
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

tohle je skutečně výborné, nedávala jsem ani kousek masoxu či jiné kostky, ale za to se mi podařilo žampiony maličko připálit, což nebylo na škodu :-) je to vynikající jako dip k zelenině, právě pojídám s karotkou a okurkami, mňam
A strouhání žampionů je super nápad, určitě použiji při vaření polévky, zdá se mi výraznější chuť.
Takže Ivo dík :)

Master7
12 příspěvků 6.4.10 21:04
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

Tak večer to určitě vyzkouším. Vypadá to úžasně. :-)

pepicek
1309 příspěvků 17.3.10 03:36
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy - přidán obrázek

díky Jarko :)

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

Je to skutečně moc chutné! Jelikož ale mám zkušenost, že žampiony poměrně málo „voní houbově“, tak já dost často užívám místo nich hlívu ústřičnou [která voní skutečně HOUBOVĚ; lze z ní udělat i pravou vaječinu či smaženici]. Použil jsem jí tedy i u tohoto receptu - k všeobecné spokojenosti mých chuťových buněk i chuťových buněk mých spolustolovníků…

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy - Dandííí...

já stále ještě neznám všechny produkty a každopádně je nemám vyzkoušené ;o) V tomto případě jsem použila Rama-Crème Bonjour bez příchuti a ne všechno se rozpustilo. Kůži jsem také dobře zašpejlila, i krční otvor. Maso bylo opravdu jak se dalo předpokládat šťavnaté s houbovou chutí. Když jsem řekla, že jsem nevěděla co to udělá, měla jsem na musli tu Ramu ;o) Avšak něco takovéhoto dělám už dlouhou dobu s růžnýma obměnama, na příklad se špenátem a kozím sýrem to je výborné atd. atd.

Příjemný zbytek neděle!

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

Dala jsem do oblíbených, vyzkouším, ale podle ohlasu určitě vynikající…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy - babííí :-)

co myslíš tím, že jsi nevěděla co se stane :-))))

Z té pomazánky asi zůstaly v kuřeti jen ty žampiony ? a pomazánkové máslo, jak se rozpouštělo, pomalu se vsakovalo, ochucovalo a provonělo jemné kuřecí masíčko…:-))

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy - Ivo,

kuře jsem dala do malého pekáčku, aby nebylo kolem moc místa (nevěděla jsem co se stane). Většina nádivky/pomazánky zůstala pod kůží (pozor, neprotrhnout kůži a snažit se něco vecpat i na stehna). Část ji však vytekla a utvořila dobrou omáčku ;o) Trochu jsem podlila. Tak jako vždycky jsem přidala celé palice česneku, ale to dělám běžně, ančto si ho potom mažem na bagetu a tou vyjídáme omáčku (nebo jej zašlehám do bramborové kaše atd.).

Přeji Ti příjemný víkend!

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy - Babi...

…přiznám se, že je to zajímavý nápad a díky za něj. Jen by mě zajímalo, jak to dopadlo…udrželo se to pod tou kůži anebo vznikla nějaká omáčka?

Pěkný den a díky Ivo.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy - Ivo,

až na ten masox jsem připravila dle Tvého receptu, houby jsem zakápla citronem a přidala posekanou petrželku. A protože se fantazii meze nekladou, nacpala jsem to ochucenému kuřeti pod uvolněnou kůži a kuře jsem v malém pekáčku upekla ;o)

pěkný den,

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

Díky za tip na zítra. Už se těším.
Sylvie

Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

To určitě zkusím. Zatím mám vyzkoušenou variantu žampiony na cibuli s kari, po vychladnutí vmíchám trochu tatarky. Vypadá to děsně, ale je to dost dobré.

borievka
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

V stredu na večeru boli šampiňóny,tie väčšie sa naplnili a tie malé boli na túto pomazánku.Šampiňóny som na hrubo nastrúhala,bujón som nedala a výsledok bol fanatastický.Pripomína my to našu hríbovú praženicu do ktorej pridávame bryndzu alebo mäkký syr,vajíčka a smotanu.V lete tiež skúsim aj s lesných húb.

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy - Děkuji za nápady...

…už se blíží období, kdy tyto a podobné produkty najdou své uplatnění, tak budu pomaličku přemýšlet nad různými obměnami a všelijakými improvizacemi :-)))
Když mě napadne něco převratného, tak si to, samozřejmě, nenechám pro sebe.

PS: před pár dny jsem dělal houbovou omáčku právě ze žampiónů (ve svém okolí jsem známý odpůrce těchto hub pro svoji syntetickou, univerzální a neuchopitelnou chuť). A protože jsem byl toho dne líný je krájet na tenké plátky, tak jsem opět uchopil struhadlo „za velké slzy“ a žampásy jsem nastrouhal - pak už jsem postupoval normálně - žádné drama. Ovšem chuť omáčky, která z toho vznikla, nejde ani nakreslit, natož popsat - prostě jsem opět jednou prožil mykoorgasmus :-)) … takže možnááá máá toto maléé domáácíí strouhááníí něco do sebe…hihi

dynamit
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

Výborné. Dělám něco podobného. Místo masoxu používám bylinkový bujon s olivovým olejem. Skvělé.

heja
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

Ivo, ten název je výstižný - je to skutečně překvapivě dobré. Jen nevím, zda se mi podaří zachránit něco do následujícího dne. Toho masoxu jsem dala jen ždibíček, abych dodržela ingredience a je to výborné i tak. Opakovat, opakovat !!

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy-cuso...

…kup miso…kvalitne japonske miso ( dozrete 7 rokov ). Je velmi,velmi zdrave,pre vegetarianov ako stvorene.. moze sa pridavat do akychkolvek pokrmov ( potom sa menej soli ). Pouziva sa aj v alternativnej medicine -vyziva -… okrem ineho cisti organizmus od skodlivin ( po americkom atomovom utoku nebolo nicoho… - isty lekar v nemocnici rozkazal zivit ludi misom denne - tito ludia prezili, nasledky ziarenia boli minimalne a tak sa vlastne doslo aj na to, ze miso je protirakovinove a ocistuje organizmus dokonca aj od ziarenia …)doporucujem vsetkym napr. je velmi ucinne proti plynatosti, cisti pecen, pomaha pri redukcii vahy…atd.atd…

Cuso
350 příspěvků 11.1.07 22:01
Ivo,

Recept je v oblubenych a chystam sa na neho v kratkej dobe. Urcite nepouzijem masox, kedze chcem aby to jedla aj moja dcera - t.c vegetarianka;-)

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

Čokoládko, děkuji za vyzkoušení a kladné hodnocení. I já jsem odpůrcem masoxu, ale v původním receptu byl, tak jsem jej tam uvedl…samozřejmě tam je velké pole pro improvizaci :-))
Zdraví Ivo.

cokoladka
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

zkousela jsem v pondeli,je to vazne moc dobre a tak je skoda aby tahle pomazanka zapadla,jen ja nepouzila masox jen sul a bylinky..diky ivo

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

Další použití této chuťovky. Dnes jsem ji nadrobila na bramborovou kaši, ohřála v mikrovlnce, budete se divit, ale konzistence zůstala pěkně tuhá a byla to příjemná změna chutí.

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy - Svato

…také jsem přemýšlel, jaké to bude s jinými houbami a myslím si, že určitě dobré. Však už to bude chtít za chvíli oprášit košík a vyrazit. Tak pak otestujeme…:-)))

svato
1449 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

A čo tak použiť huby s výraznejšou chuťou, napríklad rýdzik surovičkový?

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

Dodatek - nebo Esme a mořské potvory…

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

Dodatek - už vidím airan a její perfektní pečené papriky…co říkáte?

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy - Ivo,

je to docela výzva k tomu vyzkoušet i jiné varianty. Podívej se jaká pomazánková másla jsou vyráběna, stálo by to zato. Dobrou…

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy - Bedli

dík za vyzkoušení - právě jsem chtěl vložit poznámku o tom, že bych se s tou solí mírnil…:-)))

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy

Ivo, již teď je to výborné s bagetkou, zítra ještě ledový salát, to bude… Pro toho, jako jsme my, moc nesolíme, dám příště jen 1/2 masoxu, a to jsem již nesolila, ale to je jen můj názor a chutě, ale určitě vyzkoušejte, je to bašta.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Žampiónové překvapení z Ostravy - Ivo,

toto vypadá slibně, odpoledne koupíme pomazánkové máslo a vyzkouším. Díky

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Chléb s celerem Chléb s celerem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz