Recept Žampionové knedlíčky
anickav Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Maslo zmiešame so žĺtkom, vajcom, pridáme navlhčenú rozmrvenú žemľu, podusené posekané huby, osolíme, okoreníme, pridáme vňať. Do vriaceho vývaru lyžičkou vykrajujeme halušky, varíme cca 5 min (ochutnáme, ak sú v poriadku, vypneme.)
Recept je z kategorií: Polévkové zavářky
- 15.07.09 vloženo
- 3322x zobrazeno
Ingredience
- 80-100 g udusených šampiňónov alebo iné huby
- 1 žemľa - houska
- mlieko na navlhčenie žemle
- 1 vajce, 1 žĺtok
- trochu masla
- čierne korenie
- soľ
- petržlenová vňať
- príp. strúhanka na zahustenie
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku31.3.21 12:17
Čerstvé mě neuchvátily, ale druhá porce, kterou jsem dal zamrazit a do vývaru házel zmrzlé, byla kupodivu lepší. Dělal jsem jen z jednoho vejce. Celé vejce se s máslem spojovat moc nechce, spíš bych utřel žloutek s máslem a bílek pak přidal ve formě sněhu. Hodnocení trochu ovlivnilo, že předtím jsem vařil Francouzské kluski s houbama, které byly o dost chutnější
Líbí se miDiskuse k receptu Žampionové knedlíčky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Žampionové knedlíčky
2904 příspěvků 18.7.09 00:01
Videla som…
Esme, když přijde zajímavá a povídavá návštěva, občas jsem schopná spálit i víc než půllitru
.
2904 příspěvků 17.7.09 22:16
Esme, nemám odskúšané to sekanie v robote a použitie dvoch vajec. Postupovala som podľa receptu, to odskúšané mám. (Zatiaľ som sem nepridala nič, čo nevarím.)
4812 příspěvků 17.7.09 20:17
nevytahujte se !! Já umím spálit i půl litru vody.
2904 příspěvků 17.7.09 15:52
Kecáš, keby mi náhodou sláva stúpala do hlavy, stačí mi spomenúť roastbeeff…
Toto je už mimo mísu, ale kolegyňa je expert na takéto veci a mám z nej nevyliečiteľné mindráky.
Aničko, budem se přebíjet v komplimentech, ju:
.
Jestli ty jsi amatér, pak já jsem pouhý břídil, který spálí i čtvrt litru vody
2904 příspěvků 17.7.09 15:29
Esme, ak silno vyžmýkaš rohlík, žemľu, myslím daj celé dve vajíčka. Nemám odskúšané, takto som to kedysi odpísala z nejakých novín, našla som medzi svojimi miliónmi papierikmi v nočnom stolíku. Ja by som sekací robot nepoužila, iba na drobno huby krájam a dusím, ony sa ešte zdrcnú. Ale pretože si odvážna, buď priekopník… Želám úspech pri experimentoch v kuchyni a pozdravujem!
A.
4812 příspěvků 17.7.09 07:40
to musím vyzkoušet.
Jelikož jsem ale líná - myslíš že by se dalo vše zamíchat v sekacím robotu?
A ještě jedna otázka: je důležité tam dát jedno vajíčko a jeden žloutek? Proč ne rovnou dvě vajíčka?
2904 příspěvků 17.7.09 04:12
Je mi veľkou cťou, pretože viem, aké divy dokážeš v kuchyni Ty. Som pri Tebe iba amatér.
vyzkoušeno, uvařeno. Místo žampionů jsem použila masáky na droboučko nakrájené a podušené na husím sádle. Knedlíčky jsem zavařila do krémové houbové polífky, což bylo sice tuze syté, ale byl to úmysl. Polífka nahradila oběd.
Musím říct - bylo to sqělé. Fakt. Chutnalo to dokonce i mojí mamince a to je myslím pochvala, kterou dokážeš docenit potom, co o ní víš
.
1454 příspěvků 16.7.09 13:57
Sympatické.
2904 příspěvků 16.7.09 03:48
Alicko, Sonine rohlíky použiť, by bol obrovský hriech…
551 příspěvků 16.7.09 03:00
ja som to kedysi vyskusala podla housenky http://www.labuznik.com/recipe.php?… a bolo to super…podusila som plavky a muchotravky cervenkaste-ruzovky…urcite to bude fajn aj so sampinonmi
505 příspěvků 16.7.09 02:41
Opovaž se, soni, na to si představuju včerejší pečivo. Tvé tohlíky se nedostanou do ranku včerejších.
já na ty knedlíčky obětuji moje rohlíky.:-)
Aničko, paráda, hned zítra vyzkouším z lesních hub a dám vědět, myslím, že to bude taky dobré.
.
Miloš by mohl ty houby před zamícháním do knedlíčků podusit na slanince
Aničko, také se mi tvůj recept líbí, opičím se po Milošovi a ukládám
. B.
2904 příspěvků 15.7.09 22:55
Ono by to mohlo byť aj ako príloha k špenátu, čo Ty na to?
Anduličko, ty dokážeš vždycky překvapit, ukládám do oblíbených. Miloš