Recept Žampionová paštika, pro vegetariány (MV)

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Pokaždé když si zakoupím kastrůlek na mikrovlnkové vaření je v něm malinká kuchařka.
Z té poslední mě zaujal tento recept. Vyzkoušela a chutnal.

Postup

Kromě vajec a vlašských ořechů dejte všechny suroviny do mikrovlnného kastrolku, zamíchejte a vlňte přikryté na plný výkon 5 minut.
Nechte trochu vychladnout, slijte přebytečnou tekutinu, dejte směs do sekacího robotu, přidejte vejce, ořechy a mixujte do konsistence která vám vyhovuje.
Já jsem přidala ještě dvě lžíce smetany.
Před servírováním vychlaďte.

Recept je z kategorií: Zeleninové pomazánky


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.06.10 vloženo
  • 4326x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Ingredience

  • 250 gr žampionů nakrájených na plátky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce suché sherry nebo Worcestershire omáčky (pro jistotu jsem dala oboje)
  • trochu soli, trochu pepře, trochu muškátového oříšku
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • 1/4 šálku vlašských ořechů

Doporučená příloha

  • Pečivo nebo slané sušenky, plátky jablek.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žampionová paštika, pro vegetariány (MV)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 11.06.10 09:20
Re: Žampionová paštika, pro vegetariány (MV)

Vyndám nedávno zamrazené májovky, jsem zvědavá, díky za nápad do mikrovlnky :)

 
martin_etzl
280 příspěvků 11.06.10 00:35
Re: Žampionová paštika, pro vegetariány (MV)

Na okně se na mě smějou dvě hrsti sameťáčků, nasbíraných včera při odpočinku na pasece. Pažitku dám čerstvou a poreferuju o výsledku.

 
di
2451 příspěvků 10.06.10 19:39
Re: Žampionová paštika, pro vegetariány (MV)

Díky všem za tipy, co nejdřív to vyzkouším.

 
simonah
35 příspěvků 10.06.10 16:56
Re: Žampionová paštika, pro vegetariány (MV)

…tak jsem byla pomalejší.....

 
simonah
35 příspěvků 10.06.10 16:56
Re: Žampionová paštika, pro vegetariány (MV) - di

di, myslím, že by to nemusel být problém. V malém kastrůlku, přikryté zvolna podusit za občasného míchání - možná o malinko déle než 5 minut. Odpadlo by tím i slití přebytečné tekutiny. :o
Pažitku bych asi taky přidala až na konec do hotové směsi - aby si zachovala chuť. . Vyzkouším obě varianty a uvidíme, jaký bude rozdíl.

 
tuso
99 příspěvků 10.06.10 16:49
Re: Žampionová paštika, pro vegetariány (MV)

Na 100%. Na másle osmažit pažitku, potom přidat houby a koření a pod pokličkou dusit doměka. Odhadl bych to tak na 15-20 minut. Další postup dle receptu.
PS Osobně MV používám jen na ohřívání. To vaření v ní mi připadá takové „instantní“. Prostě o ničem.

 
di
2451 příspěvků 10.06.10 15:31
Re: Žampionová paštika, pro vegetariány (MV) Esme

To vypadá pěkně. Šlo by to i bez MW? - zatím ji nemám.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz