Recept Žampionová omáčka

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Žampionová omáčka

Postup

Jídlo velice jednoduché, moc dobré, maso není třeba. Žampióny oloupeme, nakrá­jíme na menší kousky (jak jsme zvyklo a dusíme bez tuku asi 20 minut. Mezitím si při­pravíme světlou jíšku z uve­deného množství másla a mouky. Podušené žampióny přidáme do jíšky, rozředím zhruba 1/4 litrem vody a přidáme šlehačku. Povaříme při stálém míchání na mírném oh 10-15 minut. Dochutíme citronem a solí.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 94622x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g žampiónů
  • 1 šlehačka
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g más­la
  • sůl
  • citrónová šťáva.

Doporučená příloha

  • vařené brambory, osmažené brambory, bramborový i houskový knedlík.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žampionová omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz