Recept Žampionová omáčka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žampionová omáčka

Postup

Jídlo velice jednoduché, moc dobré, maso není třeba. Žampióny oloupeme, nakrá­jíme na menší kousky (jak jsme zvyklo a dusíme bez tuku asi 20 minut. Mezitím si při­pravíme světlou jíšku z uve­deného množství másla a mouky. Podušené žampióny přidáme do jíšky, rozředím zhruba 1/4 litrem vody a přidáme šlehačku. Povaříme při stálém míchání na mírném oh 10-15 minut. Dochutíme citronem a solí.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 90662x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g žampiónů
  • 1 šlehačka
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g más­la
  • sůl
  • citrónová šťáva.

Doporučená příloha

  • vařené brambory, osmažené brambory, bramborový i houskový knedlík.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žampionová omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz