Recept Žampionová krémová polévka v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žampionová krémová polévka v pomalém hrnci

Postup

Na pánvi orestujte na másle zampiony a dejte je do pomalého hrnce. Pridejte cibuli, vývar, sul, pepr a promíchejte. Varte zakryté na LOW 5-7 hodin, nebo na HIGH 2½-3 hodiny. Asi 30 minut pred koncem varení prepnete hrnec na HIGH. Smíchejte mouku se smetanou a nalejte to spolu s mlékem do hrnce. Zamíchejte a varte az polévka zhoustne. Tip: Místo cerstvých zampionu pouzijte 350 g konzervovaných zampionových plátku bez nálevu. Místo mléka pouzijte 120 ml mléka smíchaného se 120 ml smetany. Místo zampionu se dají pouzít i jiné houby ale dobu varení je treba upravit podle druhu hub.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 18.05.07 vloženo
  • 9212x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3-7 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350-450 g zampionu, nakrájených na plátky
  • 1 PL másla
  • 750 ml kurecího vývaru
  • 2 PL cibule, nakrájené na kosticky
  • 2 PL mouky
  • 240 ml kysané smetany
  • 240 ml mléka
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • Chléb, pecivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žampionová krémová polévka v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Žampionová krémová polévka v pomalém hrnci

spiser
717 příspěvků 1.7.10 02:22
Re: Žampionová krémová polévka v pomalém hrnci. van.Thomas

Sílenost je spís psát o necem cemu clovek nerozumí. Kdyby ses nejdrív seznámil s pomalým hrncem, potom bys zjistil ze pomalý hrnec - i kdyz varí dlouho - setrí energii. Jídla z pomalého hrnce jsou chutnejsí, to Ti potvrdí kazdý majitel pomalého hrnce. Na internet najdes spoustu informací o pomalém hrnci - pokud chces.

van.Thomas
192 příspěvků 12.4.10 20:54
Re: cept:

Chuťově naprosto stejná jako žampionová polévka o recept výše. Podle mého názoru vařit polévku 7 hodin je blbost a energtická šílenost.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Žampionová krémová polévka v pomalém hrnci. - ceilidh :-)
ceilidh
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampionová krémová polévka v pomalém hrnci.

co je to „pomaly a rychly hrnec“? kombinace normalniho a papinaku? a proc se to vari tolika hodin?! ma to vliv na chut? dekuju za pripadnou odpoved :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz