Recept Žampionová krémová polévka v pomalém hrnci

spiser Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Žampionová krémová polévka v pomalém hrnci

Postup

Na pánvi orestujte na másle zampiony a dejte je do pomalého hrnce. Pridejte cibuli, vývar, sul, pepr a promíchejte. Varte zakryté na LOW 5-7 hodin, nebo na HIGH 2½-3 hodiny. Asi 30 minut pred koncem varení prepnete hrnec na HIGH. Smíchejte mouku se smetanou a nalejte to spolu s mlékem do hrnce. Zamíchejte a varte az polévka zhoustne. Tip: Místo cerstvých zampionu pouzijte 350 g konzervovaných zampionových plátku bez nálevu. Místo mléka pouzijte 120 ml mléka smíchaného se 120 ml smetany. Místo zampionu se dají pouzít i jiné houby ale dobu varení je treba upravit podle druhu hub.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 18.05.07 vloženo
  • 9885x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3-7 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350-450 g zampionu, nakrájených na plátky
  • 1 PL másla
  • 750 ml kurecího vývaru
  • 2 PL cibule, nakrájené na kosticky
  • 2 PL mouky
  • 240 ml kysané smetany
  • 240 ml mléka
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • Chléb, pecivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žampionová krémová polévka v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Žampionová krémová polévka v pomalém hrnci

spiser
717 příspěvků 1.7.10 02:22
Re: Žampionová krémová polévka v pomalém hrnci. van.Thomas

Sílenost je spís psát o necem cemu clovek nerozumí. Kdyby ses nejdrív seznámil s pomalým hrncem, potom bys zjistil ze pomalý hrnec - i kdyz varí dlouho - setrí energii. Jídla z pomalého hrnce jsou chutnejsí, to Ti potvrdí kazdý majitel pomalého hrnce. Na internet najdes spoustu informací o pomalém hrnci - pokud chces.

van.Thomas
195 příspěvků 12.4.10 20:54
Re: cept:

Chuťově naprosto stejná jako žampionová polévka o recept výše. Podle mého názoru vařit polévku 7 hodin je blbost a energtická šílenost.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Žampionová krémová polévka v pomalém hrnci. - ceilidh :-)
ceilidh
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žampionová krémová polévka v pomalém hrnci.

co je to „pomaly a rychly hrnec“? kombinace normalniho a papinaku? a proc se to vari tolika hodin?! ma to vliv na chut? dekuju za pripadnou odpoved :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz