Recept Zámečnický učeň II

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z vejce, mouky, vanilkového cukru, mléka a soli vymícháme hladké těstíčko. Necháme je odpočinout, aby mouka nabobtnala. Olej zahřejeme v menším hrnci na teplotu, při které se kapka vlitého těsta začne okamžitě smažit. Švestky vypeckujeme, nabodneme na vidličku, obalíme v těstíčku, ponoříme do tuku a upečeme dozlatova. Necháme v sítu okapat a na ubrousku zbavíme přebytečného tuku. Prochladlé obalíme ve strouhané čokoládě a pocukrujeme. *Tip:* Sušené švestky namočte do 1 dl portského vína. Když vstřebají všechno víno, vypeckujte je a pecky nahraďte loupanými mandlemi. Čerpáno z časopisu Ano.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 28.02.07 vloženo
  • 2141x zobrazeno

Ingredience

  • 1 vejce
  • 5 PL hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 PL mléka
  • 250 g sušených švestek
  • 1/2 l oleje na pečení
  • 100 g strouhané čokolády
  • 50 g moučkového cukru
  • špetka soli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zámečnický učeň II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kuře na medu Kuře na medu
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz