Recept Zámečnický učeň II

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z vejce, mouky, vanilkového cukru, mléka a soli vymícháme hladké těstíčko. Necháme je odpočinout, aby mouka nabobtnala. Olej zahřejeme v menším hrnci na teplotu, při které se kapka vlitého těsta začne okamžitě smažit. Švestky vypeckujeme, nabodneme na vidličku, obalíme v těstíčku, ponoříme do tuku a upečeme dozlatova. Necháme v sítu okapat a na ubrousku zbavíme přebytečného tuku. Prochladlé obalíme ve strouhané čokoládě a pocukrujeme. *Tip:* Sušené švestky namočte do 1 dl portského vína. Když vstřebají všechno víno, vypeckujte je a pecky nahraďte loupanými mandlemi. Čerpáno z časopisu Ano.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 28.02.07 vloženo
  • 2484x zobrazeno

Ingredience

  • 1 vejce
  • 5 PL hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 PL mléka
  • 250 g sušených švestek
  • 1/2 l oleje na pečení
  • 100 g strouhané čokolády
  • 50 g moučkového cukru
  • špetka soli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zámečnický učeň II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz