Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Z vejce, mouky, vanilkového cukru, mléka a soli vymícháme hladké těstíčko. Necháme je odpočinout, aby mouka nabobtnala. Olej zahřejeme v menším hrnci na teplotu, při které se kapka vlitého těsta začne okamžitě smažit. Švestky vypeckujeme, nabodneme na vidličku, obalíme v těstíčku, ponoříme do tuku a upečeme dozlatova. Necháme v sítu okapat a na ubrousku zbavíme přebytečného tuku. Prochladlé obalíme ve strouhané čokoládě a pocukrujeme. *Tip:* Sušené švestky namočte do 1 dl portského vína. Když vstřebají všechno víno, vypeckujte je a pecky nahraďte loupanými mandlemi. Čerpáno z časopisu Ano.
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zámečnický učeň II