Recept Zámečnický učeň II

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z vejce, mouky, vanilkového cukru, mléka a soli vymícháme hladké těstíčko. Necháme je odpočinout, aby mouka nabobtnala. Olej zahřejeme v menším hrnci na teplotu, při které se kapka vlitého těsta začne okamžitě smažit. Švestky vypeckujeme, nabodneme na vidličku, obalíme v těstíčku, ponoříme do tuku a upečeme dozlatova. Necháme v sítu okapat a na ubrousku zbavíme přebytečného tuku. Prochladlé obalíme ve strouhané čokoládě a pocukrujeme. *Tip:* Sušené švestky namočte do 1 dl portského vína. Když vstřebají všechno víno, vypeckujte je a pecky nahraďte loupanými mandlemi. Čerpáno z časopisu Ano.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 28.02.07 vloženo
  • 2218x zobrazeno

Ingredience

  • 1 vejce
  • 5 PL hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 PL mléka
  • 250 g sušených švestek
  • 1/2 l oleje na pečení
  • 100 g strouhané čokolády
  • 50 g moučkového cukru
  • špetka soli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zámečnický učeň II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz