Recept Zámecké hovězí

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zámecké hovězí

Postup

Maso osolte, opeprete a posypte je 1 PL mouky. V hrnci rozehrejte máslo a na nem maso opecte po vsech stranách do hneda. Do hrnce pridejte vývar, nové korení, bobkový list, cibuli a duste pod poklickou 1 hodinu. Po této dobe maso obratte a pridejte k nemu ocet a ancovicky. Pokracujte v dusení az je maso mekké (celkem asi 1½ - 2 hodiny, podle kvality masa).
Mekké maso vyjmete z hrnce a udrzujte teplé. Stávu precedte, zahustete ji 1 PL mouky rozmíchané ve smetane a provarte. Maso nakrájejte na plátky a podávejte je s omáckou, varenými bramborami a zeleninou.

Tip: Omácku ochutte trochou konaku a prípadne ji obarvete trochou kuléru.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 31.10.09 vloženo
  • 5301x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90-120 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg hovezího masa
  • 2 PL mouky
  • 5 dl vývaru
  • 1 bobkový list
  • 5 kulicek nového korení
  • 1 malá cibule, nakrájená na kosticky
  • ½ PL vinného octa
  • 4 filátka ancovicek
  • 1 dl smetany ke slehání
  • sul
  • pepr
  • máslo na opecení masa

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zámecké hovězí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.11.09 00:14
Re: Zámecké hovězí.

Řekl bych, že to musí být mňamka. Zkusím to udělat celé v papiňáku, recept po tom přímo touží, doba dušení se tím zkrátí na dobu přiměřenou dnešní uspěchané době. Nzlob se spisere že upravuju tvůj recept, to je jen nápad a nevím jak dopadne. Ale, proč ne?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz