Recept Zámecká pikantní játra Pra

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zámecká pikantní játra

Postup

Játra odblaníme (stáh­neme takovou spodní šedou slupičku) a ořežeme zbytky žilek. Poté je nakrájíme na tenké nudličky (nízké plátky) a na rozehřátém oleji asi po 2 minutách na každé stra­ně opékáme. Když jsou játra skoro hotová, přidáme na slabá půlkoleč­ka nakrájenou cibuli, při­dáme najemno nasekané žampióny, kečup a víno. Ještě krátce podusí­me, pak osolíme, opepří­me a zjemníme smeta­nou. Dáváme na talíř a porce zdobíme plát­kem citrónu a až 1/2 lží­ce sekané petrželky.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 10839x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vepřových jater
  • olej
  • 2-3 cibule
  • 100 g na­jemno nasekaných žam­piónů
  • 2-3 lžíce kečupu
  • 2 dl bílého přírodního vína
  • 1 špetka soli
  • 1-1,5 špetky pepře
  • 1,5-2 dl smetany
  • na ozdobu plátky citrónu a sekaná petrželka.

Doporučená příloha

  • dušena rýže, chléb, pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zámecká pikantní játra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zámecká pikantní játra

garf
49 příspěvků 11.4.05 18:32
Obrazek - diky Pepicku:))

diky Pepicku

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zámecká pikantní játra (PRA) - přidán obrázek

díky Garf :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz