Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Lindaa Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vsechny ingredience (krome párku) smícháme a zpracujeme na lehce lepivé testo, které necháme asi 45 minut kynout. Po vykynutí rozdelíme testo na malé bochánky (stejný pocet jako máme párku) a rukama vytáhneme na asi 2-3cm pruh kterým omotáme párek, jehoz konce muzou ale nemusejí koukat ven. Dáme na plech s pecícím papírem a necháme 15 minut dokynout. Peceme pri 200 stupních asi 13-15 minut - podle velikosti. Jíme to teplé, vlazné nebo studené, perfektne se hodí na bufet, detskou oslavu nebo zahradní párty. Pokud testo pred pecením pomazeme troskou oleje dá se to upéct i na grilu a nebo napíchnout na klacek a péct nad ohnem (v tom prípade doporucuji delat mensí, mozná zabalit jenom polovinu párku).
Recept je z kategorií: Ostatní recepty pro děti
horcice, kecup
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zakuklené párky
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
ja párky do detí necpem. Cpú sa samé, majú 21-26 rokov…
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Ja bych do tech deti ty parky moc necpal
114 příspěvků 25.1.09 03:43
Já je taky normálne delám tak z 3-4 násobného mnozství, nejradsi na nejakou oslavu. Deti ne vzdycky najdou co jim chutná a tohle padne vzdycky do noty a i dospeláci si smlsnou. A i vecne remcající pubertáci si dají do nosu. Já jsem to zaradila do kategorie varíme pro deti, protoze jsem nenasla zádnou vhodnejsí, ale je to jídlo pro 1-99. Navíc testo se dá udelat ráno v maxi mnozství a pak jenom behem dne zabaluji a házím do trouby nebo na grill.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
vidíš, to ma nenapadlo, že vyťahovať cesto je jednoduchšie. A robím to z kila múky…takže sem-tam niečo zostane, hlavne teraz, ako mám dospelákov…
114 příspěvků 25.1.09 03:43
Já jsem ze zacátku taky testo vyvalovala, ale pak jsem jednou na chate nemela cím válet a najednou jsem zjistila, ze je jednodussí a rychlejsí testo „vytahat“ rukama a párky balit do pruhu. Jo k svacine jsou taky dobrý, jenze u nás nikdy do druhého dne nezbydou.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
ja cesto vyvalkám, pokrájam a párky zabalím. Deckám som to robila a aj robím k nejakej omáčke. Alebo si to po upečení narezali a napchali tam horčicu…
A keď ešte boli na ZŠ tak si to nosili aj na desiatu (svačinu) do školy.
Príjemný deň!