Recept Zajímavá velikonoční šunka

(Hodnoceno 1x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zajímavá velikonoční šunka

Postup

Opatrně seříznout kůži s povrchu šunky, ale nechat na ni tuk. Položit celou šunku na mřížky v pekáči tukem nahoru. Volně přikrýt pečícím papírem a alobalem a péct v předem vyhřáté troubě na 165°C po 30min. na každých 450g šunky. Mezi tím připravit glazůru. Slít ananas uschovat 4 lžíce šťávy a tu smíchat v kastrolku s cukrem a medem. Přivéct do varu a na pomalém ohni vařit, až se cukr rozpustí. Sem tam zamíchat. Sejmout alobal a pomocí velice ostrého nožíku ( používám novou žiletku) nařezat do tuku hustou mřížku ve formě diamantů. Potřít šunku připravenou glazůrou. Poskládat plátky ananasu na šunku, do jejích středů položit višni a zajistit ji párátkem. Kde se křižují nařezy do tuku, tam vpíchnout střídavě hřebíček a pepř. Znovu potřít glazůrou a vrátit do trouby na dalších 30min. Sem tam znovu potřít glazůrou. P.S.: Během pečení přilévám trochu vody pod mřížku do pekáče, aby se tuk, který kape dolů, nepřipaloval. Po vyjmutí masa přileji madérské víno a uvolním jakýkoliv přípek ode dna. Vznilklou šťávu podávám k masu

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 02.04.03 vloženo
  • 9289x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 1 celá, uzená šunka na kosti, asi 2.5kg-3kg
  • konzerva plátků ananasu i se šťávou, asi 450ml
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 4 lžíce tekutého medu
  • marashinové třešně, nebo zavařené višně
  • celé hřebíčky a pepře

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše a různé jarní saláty.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

karel09 05.07.13 19:28

Dobrý recept. Kdo nakupujete v Globusu, zkuste takhle udělat jejich ‚Party‘ šunku. U nás se z toho stal evergreen :)

Diskuse k receptu Zajímavá velikonoční šunka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.02.10 02:41
Re: Zajímavá velikonoční šunka - ester :-)

co vypadá, ale chutnala moooc dobře :-)), od Vahaly, bez kosti, ale jak se jmenovala … hm, Burgund? moc dobré je i uzené ramínko, manžel si ho vozí z Kauflandu, dokonce zavrhnul i kolena kvůli ramínku :-)

ester
288 příspěvků 12.02.10 10:18
Re: Zajímavá velikonoční šunka-Dando,

včera jsem se spokojila jen s kumkvaty,ale teď k ránu mi to nedalo a šla jsem omrknout ;-) i tu druhou fotku........vypadá mooc dobře.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.02.10 06:28
Re: Zajímavá velikonoční šunka - anička :-)

tady nejde o ducha, ale o žravost :-)))) Znáš film Slavnosti sněženek?, hrála jsem tam toho co udil salámy :-)))) Aničko, mějte se :-)

anickav
2904 příspěvků 12.02.10 06:21
Re: Zajímavá velikonoční šunka,DANDA,

ježkove oči, ty máš krásne fotky!!! Ja si od závisti asi kúpim foťák…
Vážne, máš nielen šikovné ruky, ale aj umeleckého ducha. A Zdenkovia sa pri tebe teda majú…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.02.10 00:11
Re: Zajímavá velikonoční šunka - martine :-)

od doby, kdy sem chodil ještě Ivo a stále mne napadal ať dávám fotky a odkazy na ně a já jsem byla donucena se to naučit, protože život po padesátce nekončí :-), tak z legrace dávám fotku pod fotku, je to zábavné a občas překvapující :-) :-)

martin_etzl
280 příspěvků 11.02.10 18:10
Re: Zajímavá velikonoční šunka. Díky,

Františko :oops:

Frantiska
927 příspěvků 11.02.10 17:35
Re: Zajímavá velikonoční šunka.

staci kliknout na tu fotku a hned se tam objevi nadherna sunka :)

martin_etzl
280 příspěvků 11.02.10 16:44
Re: Zajímavá velikonoční šunka. Dando,

a kde je ta fotka? Ať koukám jak koukám, vidím jen kumkvaty :)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.02.10 02:26
Re: Zajímavá velikonoční šunka.

Uzenou šunku jsem pekla pod pokličkou, podlitou ananasovou šťávou, povrch nařezaný do kosočtverečků se zabodnutými hřebíčky, celé potřené medem smíchaným s hnědým cukrem a skořicí, na fotce je šunka už ohřívaná a vrchní kůže seříznutá, byla vynikající a skvěle ji doplňovaly pepíčkovy kumkvaty , které jsou výborné i k sýrům

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz