Recept Zajímavá velikonoční šunka

(Hodnoceno 1x) babi Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zajímavá velikonoční šunka

Postup

Opatrně seříznout kůži s povrchu šunky, ale nechat na ni tuk. Položit celou šunku na mřížky v pekáči tukem nahoru. Volně přikrýt pečícím papírem a alobalem a péct v předem vyhřáté troubě na 165°C po 30min. na každých 450g šunky. Mezi tím připravit glazůru. Slít ananas uschovat 4 lžíce šťávy a tu smíchat v kastrolku s cukrem a medem. Přivéct do varu a na pomalém ohni vařit, až se cukr rozpustí. Sem tam zamíchat. Sejmout alobal a pomocí velice ostrého nožíku ( používám novou žiletku) nařezat do tuku hustou mřížku ve formě diamantů. Potřít šunku připravenou glazůrou. Poskládat plátky ananasu na šunku, do jejích středů položit višni a zajistit ji párátkem. Kde se křižují nařezy do tuku, tam vpíchnout střídavě hřebíček a pepř. Znovu potřít glazůrou a vrátit do trouby na dalších 30min. Sem tam znovu potřít glazůrou. P.S.: Během pečení přilévám trochu vody pod mřížku do pekáče, aby se tuk, který kape dolů, nepřipaloval. Po vyjmutí masa přileji madérské víno a uvolním jakýkoliv přípek ode dna. Vznilklou šťávu podávám k masu

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 02.04.03 vloženo
  • 13228x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 1 celá, uzená šunka na kosti, asi 2.5kg-3kg
  • konzerva plátků ananasu i se šťávou, asi 450ml
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 4 lžíce tekutého medu
  • marashinové třešně, nebo zavařené višně
  • celé hřebíčky a pepře

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše a různé jarní saláty.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

karel09 5.7.13 19:28

Dobrý recept. Kdo nakupujete v Globusu, zkuste takhle udělat jejich ‚Party‘ šunku. U nás se z toho stal evergreen :)

Diskuse k receptu Zajímavá velikonoční šunka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zajímavá velikonoční šunka

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.2.10 02:41
Re: Zajímavá velikonoční šunka - ester :-)

co vypadá, ale chutnala moooc dobře :-)), od Vahaly, bez kosti, ale jak se jmenovala … hm, Burgund? moc dobré je i uzené ramínko, manžel si ho vozí z Kauflandu, dokonce zavrhnul i kolena kvůli ramínku :-)

ester
288 příspěvků 12.2.10 10:18
Re: Zajímavá velikonoční šunka-Dando,

včera jsem se spokojila jen s kumkvaty,ale teď k ránu mi to nedalo a šla jsem omrknout ;-) i tu druhou fotku........vypadá mooc dobře.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.2.10 06:28
Re: Zajímavá velikonoční šunka - anička :-)

tady nejde o ducha, ale o žravost :-)))) Znáš film Slavnosti sněženek?, hrála jsem tam toho co udil salámy :-)))) Aničko, mějte se :-)

anickav
2904 příspěvků 12.2.10 06:21
Re: Zajímavá velikonoční šunka,DANDA,

ježkove oči, ty máš krásne fotky!!! Ja si od závisti asi kúpim foťák…
Vážne, máš nielen šikovné ruky, ale aj umeleckého ducha. A Zdenkovia sa pri tebe teda majú…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.2.10 00:11
Re: Zajímavá velikonoční šunka - martine :-)

od doby, kdy sem chodil ještě Ivo a stále mne napadal ať dávám fotky a odkazy na ně a já jsem byla donucena se to naučit, protože život po padesátce nekončí :-), tak z legrace dávám fotku pod fotku, je to zábavné a občas překvapující :-) :-)

martin_etzl
280 příspěvků 11.2.10 18:10
Re: Zajímavá velikonoční šunka. Díky,

Františko :oops:

Frantiska
927 příspěvků 11.2.10 17:35
Re: Zajímavá velikonoční šunka.

staci kliknout na tu fotku a hned se tam objevi nadherna sunka :)

martin_etzl
280 příspěvků 11.2.10 16:44
Re: Zajímavá velikonoční šunka. Dando,

a kde je ta fotka? Ať koukám jak koukám, vidím jen kumkvaty :)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.2.10 02:26
Re: Zajímavá velikonoční šunka.

Uzenou šunku jsem pekla pod pokličkou, podlitou ananasovou šťávou, povrch nařezaný do kosočtverečků se zabodnutými hřebíčky, celé potřené medem smíchaným s hnědým cukrem a skořicí, na fotce je šunka už ohřívaná a vrchní kůže seříznutá, byla vynikající a skvěle ji doplňovaly pepíčkovy kumkvaty , které jsou výborné i k sýrům

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz